www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. června 2024, Svátek má Tamara, zítra Dalibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR - Rallye Český Krumlov (MČR+ERT)

Jakub Jirovec v Krumlově s Yarisem Rally2

13. května 2024 • 13:30

V polovině května čeká na Jakuba Jirovce a Petra Jindru velká výzva. Společně usednou do horké novinky letošní sezony Toyoty GR Yaris Rally2. Pro plzeňského jezdce to bude první start s tímto vozem, ale za volantem Toyoty Kubu letos ještě uvidíme.

Jakub Jirovec

Po smolné šumavské rally se vícedenní mistrák přesouvá na jih naší republiky, konkrétně k Českému Krumlovu. V jeho okolí povedou rychlostní zkoušky 51. Rally Český Krumlov. Pořadatelé přijali přihlášky do soutěže od více jak sta posádek, mezi kterými nechybí ani Jakub Jirovec s Petrem Jindrou. Pro šestadvacetiletého jezdce to bude třetí start v jeho kariéře. Perličkou na tom je, že pokaždé jel s jiným vozem a vždy se jednalo o malou premiéru. „Ano, je to tak. Můj první start v Krumlově jsem odjel spolu s Kubou Kunstem v Porsche. Byl to jeden ze dvou startů v roce 2022, kdy mi táta půjčil GT3, protože jinak jsem závodil s Alpinkou. V Krumlově se nám tehdy moc nezadařilo a po poruše techniky jsme museli brzy odstoupit. Loňský start byl úspěšnější. Opět jsem začal sezonu s Alpinkou, ale po klatovské rally jsme zjistili poškození na převodovce. Táta se opět vytáhl a tentokráte kývl na to, že pojedu s Fabií R5. Na první start s tímto vozem bez velkých testů to bylo super. Po prvním dnu jsme byli s Petrem Jindrou desátí a v průběhu soboty i díky odstoupením soupeřů jsme poskočili na sedmou příčku. Pak ale přišel defekt po katování zatáčky a my museli měnit kolo na erzetě. Tím jsme se propadli ve výsledcích, což byla jistě škoda, ale na druhou stranu cenná zkušenost,“ přiblížil předchozí starty na krumlovské rally Jakub Jirovec. Pro úplnost doplňuji, že Kuba s Petrem v loňském roce obsadili 13. příčku.

Kuba nejspíše chtěl dodržet nastavenou tradici, a proto třetí start na jihu Čech bude s třetím vozem. Tím bude Toyota GR Yaris Rally2. Specifikaci Rally2 budou mít vedle Jirovce v závodě také Filip Mareš a Tomáš Enge. I proto se plzeňský mladík těší na zajímavé srovnání. „Do Krumlova se s Petrem moc těšíme. Start s Toyotou je pro nás velkou výzvou. S tímto vozem bychom měli startovat i v Mladé Boleslavi a možná se letos zadaří ještě jeden start. Nicméně těsně před Krumlovem bychom měli mít malý test na rozjetí a sžití s novým vozem. Těším se na porovnání naší jízdy s Filipem a Tomášem. My ale pojedeme své tempo a závod si chceme hlavně užít. Flákat se ale rozhodně nechceme. Přijeďte se podívat na jednu z nejkrásnějších rally u nás, těšíme se na vaši podporu,“ pozval příznivce rally do Českého Krumlova Jakub Jirovec.

Zbývá pouze doplnit, že posádka Jakub Jirovec – Petr Jindra povezou startovní číslo 14. Rally Český Krumlov začíná v pátek 17.5. tradičně na českobudějovickém výstavišti a první auto by na cílovou rampu v Jelení zahradě mělo dojet v sobotu krátce před 17. hodinou.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist