www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. června 2024, Svátek má Tamara, zítra Dalibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR - Rallye Český Krumlov (MČR+ERT)

EuroOil team s Pechem a Uhlem míří na jih Čech

16. května 2024 • 15:00

Druhým podnikem letošního Mistrovství České republiky v rallye je jihočeská Rallye Český Krumlov. Na 51. ročník této těžké přesto mezi posádkami oblíbené soutěže se těší i Pech s Uhlem, kteří se chystají na svůj již 26. start pod zámkem v Jelení zahradě.

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Focus WRC) - Rallye Český Krumlov 2023

Krumlovská rallye je vyhlášená svými rozmary počasí, kdy nejednou pořádně potrápila posádky prudkým lijákem, nebo dokonce krupobitím. Meteorologové tuhle specialitu „Krumlova“ přisuzují blízkosti dvou přehrad Lipno a Římov, ze kterých se odpařuje obrovské množství vody.

„Hornatá krajina šumavského pohoří pak nasáklé mraky zadrží a ty nám pořádně pokropí trať tak rychle, že to nikdo nestačí ani předpovědět,“ doplňuje s úsměvem V.Pech jun. V letošním ročníku to opět vypadá na podobné změny počasí po celou dobu závodu.

„Jsme připraveni na všechny možné povrchy, které z předchozích ročníků Krumlova známe, ale vždy to tu bude náročnější než kdekoliv jinde. Tím, že tady bývají jen přeháňky a ne trvalý déšť, stává se velice často, že jedna rychlostka stačí po přeháňce uschnout a další dvě se jedou bez možnosti přezutí v dešti nebo na mokru. Pak je zajímavé sledovat jednotlivé posádky na jakých variantách pneumatik opouštějí servis,“ popisuje zamyšleně V.Pech jun.

V týdnu před startem závodu proběhlo testování teamového Focusu, při kterém se Pech s Uhlem snažili sami natrénovat co nejrychlejší přestavení tuhosti podvozku, tak aby si mohli podle počasí sami měnit nastavení a věděli kolik jim to zabere času mezi jednotlivými rychlostkami. Rallye Český Krumlov odstartuje tradičně v pátek 17.5. v 15,30 hod. na výstavišti v Českých Budějovicích, kde se odehraje i první rychlostní zkouška. Až potom posádky čeká slavnostní start v českokrumlovské Jelení zahradě.

První posádka by měla projed cílem po absolvování tratě dlouhé téměř 610 km v sobotu před 17. hodinou opět v Jelení zahradě.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist