www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Osmačtyřicátá Barum Czech Rally Zlín opět se značkou FIA ERC

12. prosince 2017 • 11:00

Největší domácí automobilová soutěž, moravská Barum Czech Rally Zlín, v roce 2018 oslaví pětatřicetileté spojení s mezinárodním šampionátem Mistrovství Evropy v rally. V šampionátu FIA ERC patří k dlouhodobým stálicím a v osmidílném kalendáři jí byl pro příští rok přidělen osvědčený termín na konci letních prázdnin – pojede se od 24. do 26. srpna 2018.

Barum Czech Rally Zlín 2017

Osmačtyřicátý ročník populární barumky se bude držet formátu z posledních let. Páteční dopoledne bude patřit kvalifikační zkoušce, odpoledne pak v centru Zlína proběhne slavnostní start následovaný večerní speciálkou v nedalekých ulicích. Sobota a neděle pak nabídne dvě stovky kilometrů známých rychlostních zkoušek. „Chceme posádkám nabídnout co nejatraktivnější tratě a fanouškům přehledná a divácká místa pro sledování, aktuálně proto analyzujeme ohlasy například na poslední verzi rychlostní zkoušky Pindula. Rovněž bychom chtěli obnovit některé úseky, které se už několik let při rally nejely,“ říká Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín. „Koncept tratě už máme narýsovaný a v nejbližší době na něm začneme se všemi zúčastněnými stranami pracovat. Pevně doufám, že se nám v příštím roce vyhnou nepředvídané události, jako to bylo letos s divokými prasaty, a budeme moci závod odjet v plné délce.“

Barum rally bude v roce 2018 kromě hlavní kategorie ERC zařazena také do juniorského evropského šampionátu, který rok co rok získává na kvalitě a prestiži. Podobně jako letos budou pro juniory vypsány dvě kategorie U27 a U28 a součástí všech soutěží ERCJ znovu bude účastnický kurs Junior Academy. Zlín přivítá také účastníky domácího Mistrovství České republiky v rally. Mimo to do své druhé dekády vykročí Star Rally Historic, která se pojede jako podnik českého mistrovství historických automobilů. „Návštěvníci se samozřejmě opět mohou těšit na spoustu doprovodných akcí. Letos jsme například v rámci zážitkového programu nabídli jízdy se Seppem Wiegandem ve Škodě Fabii S2000, což mělo velký ohlas, zajímavé taháky chystáme i na městskou rychlostní zkoušku,“ doplňuje Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.12.2017 17:00
Mirekfric
S tím bych souhlasil taky. První pasáž je pěkná a je i fajn pro diváky. Naopak ten konec je pro moderní auta strašné letiště.
12.12.2017 16:46
bill
Co se týká RZ Pindlula, můj osobní názor je nechat úvodní pasáž, dál klasika do Lípy. Část do Provodova mimo dva vracáky nic moc.
toplist