www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2020

Nová setinová rally na Valašsku

14. ledna 2021 • 08:00

Setinové rally pro veterány a klasické vozy jsou díky doprovodným zážitkovým programům stále populárnější. Dosud opomíjená východní část České republiky se hlásí o slovo prvním ročníkem Moravian Wallachia Classic (25. – 26. 6. 2021). Pořadatelé zahájili příjem přihlášek a do konce února nabízejí zvýhodněné startovné. Stránky www.mwc.cz s anglickou mutací jsou nyní dostupné i pro zahraniční zájemce.

Fenomén setinové rally

Mnohým majitelům veteránů dnes už nestačí jezdit na srazy a představovat své skvosty kolegům a veřejnosti. Chtějí poměřit své schopnosti a vlastnosti svých vozů s ostatními a podělit se o nevšední zážitky. Nejlepší příležitostí je setinová rally. Posádky dostanou těsně před startem itinerář tratě, kterou musí projet ve stanoveném čase. Součástí tratě jsou krátké měřené testy, u kterých nejde o rychlost, ale o co nejpřesnější dodržení stanoveného času.

Není potřeba připomínat, že pořadatelé volí trať po zajímavých místech regionu a řidičsky vděčných silnicích. Přejezdové časy jsou stanoveny tak, aby se posádky mohly kochat okolní krajinou a plně využít možnosti svých desítky let starých plechových miláčků. Startující mají dostatečnou časovou rezervu, aby nemuseli spěchat a mohli bez problémů dodržovat dopravní předpisy.

Do konce února se zvýhodněným startovným

I když se jedná o premiérový ročník Moravian Wallachia Classic, pořadatelé mají podporu zkušených organizátorů jihočeských setinových rally. Valašska soutěž je druhým dílem seriálu Classic Challenge 2021, kam jsou zařazeny i osvědčené akce Spring Classic a South Bohemia Classic.

Od loňského roku fungují internetové stránky www.mwc.cz , kde zájemci naleznou všechny základní informace o červnové soutěži. Díky mezinárodnímu charakteru byla od ledna spuštěna i anglická verze. Pořadatelé počítají s účastí posádek nejen ze sousedního Slovenska a Polska, ale i z Maďarska nebo Rakouska.

Na stránkách Moravian Wallachia Classic je už k dispozici elektronická přihláška. Zájemci zde získají přesné informace o startovném v obou kategoriích Classic a Exclusive a mohou se rovnou přihlásit do soutěže. Startovní listina se začala rychle zaplňovat také díky zvýhodněnému startovnému, které platí do konce února.

Přípravy na MWC jedou na plné obrátky

Moravian Wallachia Classic se koná ve dnech 25. – 26. června 2021 s centrem ve Velkých Karlovicích. Zážitková trať vede po nejzajímavějších místech Valašska, bude měřit téměř 500 km a její součástí bude minimálně 12 měřených úseků. Páteční etapa s názvem Srdce Valašska nabídne účastníkům cca 180 km. Druhý den se startovní pole přesune do podhůří Beskyd a na Valašskolašské pomezí, kde ho čeká zbývající porce bezmála 300 kilometrů.

Soutěž je vypsaná pro posádky s veterány do roku 1991 (kategorie Classic). Druhou možností je startovat s novějšími sportovními automobily vyrobenými v letech 1992 – 2021 (kategorie Exclusive).

Zdeněk Weiser
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist