www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2020

[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] starší

Fotogalerie z ACI Rally Monza od André Lavadinha

foto

24. prosince 2020 • 10:00

Také poslední díl zkráceného mistrovství světa v automobilových soutěžích se uskutečnil v Itálii. Tentokrát na posádky čekala netradiční kombinace rychlostních zkoušek na obslužných komunikacích autodromu v Monze a jeden den na klasických RZ mimo areál. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Novým šéfem týmu Toyota Gazoo Racing WRT se stal Jari-Matti Latvala

foto

18. prosince 2020 • 14:00

Novým šéfem týmu Toyota Gazoo Racing WRT se stává Jari-Matti Latvala, který tak přechází z pozice závodníka do role managera, ve které nahradí odstupujícího Tommi Mäkinena. Tím se potvrzuje Latvalova oblíbenost u prezidenta automobilky Akio Toyody, který pro svého favorita našel velmi pěknou funkci.

žádný příspěvek celý článek »

Oliver Solberg podepsal dvouletou smlouvu s Hyundai Motorsport

foto

18. prosince 2020 • 13:00

Švédský mladík Oliver Solberg, který se stal letošním šampionem v ERC1 Junior a zároveň vicemistrem Evropy, podepsal dvouletou smlouvu s továrním týmem Hyundai Motorsport. Jeho prioritou budou starty v rámci mistrovství světa v kategorii WRC2 s vozem Hyundai i20 R5 a posléze i novým Hyundai i20 Rally2.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Sweden 2021 je zrušena !

foto

15. prosince 2020 • 14:00

Ještě neskončil rok 2020 a už tu máme první oficiálně zrušenou soutěž nadcházejícího ročníku. Černého Petra si vytáhla Rally Sweden, která se měla jet jako druhý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích o druhém únorovém víkendu.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Ogier vyhrál ACI Rally Monza a stal se posedmé mistrem světa

foto

6. prosince 2020 • 22:45

Francouzský multišampion Sébastien Ogier dokázal zvítězit v závěrečném podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, na poslední chvíli improvizovaně zařazené ACI Rally Monza, a stal se tak posedmé mistrem světa. A to na voze třetí různé značky.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Fabia Rally2 evo dostala na sezónu 2021 paket vylepšení

foto

21. prosince 2020 • 16:20

Škoda Motorsport před sezónou 2021 zdokonaluje mnoha mistrovskými tituly ověnčený vůz Škoda Fabia Rally2 evo. Technická vylepšení, procházející doslova celým vozem, mají za cíl dále vylepšit jeho konkurenceschopnost na rallyových tratích celého světa. Nové komponenty budou pro zákazníky k dispozici od 4. ledna 2021, tedy s předstihem před začátkem úvodního podniku FIA Mistrovství světa v rallye, kterým bude Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Zákazníci s vozy Škoda byli v náročné rallye sezóně 2020 opět úspěšní po celém světě

foto

18. prosince 2020 • 16:00

Stejně jako mnoho jiných závodních sérií byl i svět rallye silně ovlivněn bojem proti šíření koronaviru. Zatímco v některých zemích musela být národní mistrovství pozastavena, FIA Mistrovství světa v rallye 2020 zvládlo odjet sedm kol a jelo se rovněž FIA Mistrovství Evropy v rallye. Kdekoliv bylo možné závodit, mohli se zákazníci Škoda spolehnout na podporu ze sídla Škoda Motorsport v Mladé Boleslavi.

žádný příspěvek celý článek »

Ogier a Ingrassia z Toyota Gazoo Racing posedmé mistry světa

foto

9. prosince 2020 • 08:00

Sébastien Ogier společně s navigátorem Julienem Ingrassiou si svojí vítěznou jízdou s Toyotou Yaris WRC v napínavém rozhodujícím kole sezóny na Rallye Monza vybojovali sedmý mistrovský titul ve světovém rallyovém šampionátu FIA.

žádný příspěvek celý článek »

Jari Huttunen a Mikko Lukka se stali mistry světa 2020 v kategorii WRC3

foto

8. prosince 2020 • 19:00

Jari Huttunen a Mikko Lukka v říjnu napsali úspěšnou kapitolu do historie polského šampionátu v rally a 6. prosince 2020 přidali jeden z nejcennějších rallyových titulů světa pro privátní soutěžící. Před finálovým kláním v Itálii byli Finové jednou ze tří dvojic, které pomýšlely na boj o titul mistra světa v seriálu WRC3.

příspěvků: 1 celý článek »

Jari Huttunen a Mikko Lukka připraveni na finále seriálu WRC 3 - o titulu se bude rozhodovat na okruhu v Monze

foto

2. prosince 2020 • 20:00

Specifická, rekordně krátká sezóna FIA WRC 2020 má před sebou mimořádné finále. Italský okruh Monza, jenž v minulosti hostil největší formulové hvězdy, je zároveň od roku 1978 tradičním místem prestižního a divácky oblíbeného soutěžáckého klání Rally Monza.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing zakončí v Monze mistrovskou sezónu

foto

28. listopadu 2020 • 08:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT (World Rally Team) čeká rozhodující souboj o titul mistra světa na Rallye Monza. To je posledním kolem letošního světového rallyového šampionátu FIA a koná se ve dnech 3.-6. prosince 2020. Tým odjíždí do Itálie s Elfynem Evansem a Sébastienem Ogierem v roli hlavních favoritů usilujících o titul mistra světa mezi soutěžními jezdci.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Italia Sardegna od André Lavadinha

foto

21. listopadu 2020 • 15:00

Šestou a zatím poslední odjetou soutěží mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Italia Sardegna, která se uskutečnila v netradičním říjnovém termínu. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Také plánovaný závod MS v Ypres je zrušen

foto

30. října 2020 • 14:00

V polovině srpna byla belgická Renties Ypres Rally oficiálně potvrzena v kalendáři mistrovství světa v automobilových soutěžích. Belgický sen o účasti svého podniku v MS však dnes končí, když lokální úřady rozhodly o definitivním zrušení letošního ročníku, který se měl uskutečnit ve druhé polovině listopadu.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Sardinie: Ogier na stupních vítězů, Evans stále ve vedení šampionátu

foto

13. října 2020 • 20:10

Italskou rallye na Sardinii nakonec uzavíralo napínavé finále, v němž Sébastien Ogier statečnou jízdou s Toyotou Yaris WRC poslední den vybojoval pódiové umístění v podobě celkového třetího místa.

žádný příspěvek celý článek »

Huttunen a Lukka vyhráli kategorii WRC3 na na Sardinii

foto

12. října 2020 • 20:20

Jari Huttunen a Mikko Lukka si zapsali do statistik další vynikající výsledek. Jejich premiéra v Rally Italia Sardegna, která skončila na cílové rampě ve městě Alghero, se proměnila ve vítězství v kategorii WRC3.

žádný příspěvek celý článek »

[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] starší
toplist