www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2020

[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] starší

Martin Lehký: Závodění mne strašně baví

foto

2. prosince 2020 • 16:00

Třída 6 bývá v posledních letech vedle absolutní klasifikace velmi ostře sledována. Nejinak tomu bylo i letos. Vítězství v této prestižní třídě si v rámci rallysprintové série vybojoval Martin Lehký. Pojďme si představit jedenatřicetiletého jezdce v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Adam Březík znovu za volantem R5

foto

26. října 2020 • 08:00

Naposledy usedl Adam Březík do kokpitu závodního vozu při loňském Mikuláš Rally ve Slušovicích. Letos se mladý jezdec poprvé na start postavil jako předjezdec na Rally Kroměříž. Poté následoval start na letošním posledním podniku jednodenních závodů – Futures Contproduct Rally Morava.

žádný příspěvek celý článek »

Závěr sezóny bez vsetínského sprintu

foto

13. října 2020 • 16:55

Vyhlášený nouzový stav a s tím související epidemiologická a hygienická opatření donutily pořadatelský tým Autoklubu Vsetín – město v AČR k nepopulárnímu rozhodnutí. Rentor racing – Partr Rally Vsetín, která měla být posledním závodem Liqui Moly Rallysprint Série a Poháru 2+ a předposlední soutěží MČR v rally historiků, se 24. října 2020 neuskuteční.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Morava - V okolí Šternberku se znovu dařilo Odložilíkovi

foto

11. října 2020 • 18:40

Roman Odložilík s Martinem Turečkem se stal absolutním vítězem letošní Futures Contproduct Rally Morava 2020, čímž navázal na své předchozí tři triumfy z okolí Šternberka. O 2.2 sekundy za nimi skončili Adam Březík s Markem Omelkou, další dvě vteřiny zpět nakonec doplnili stupně vítězů Petr Semerád s Jiřím Hovorkou.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Morava prodloužila uzávěrku přihlášek

foto

5. října 2020 • 19:20

Poslední opozdilci mají stále možnost přihlásit se ke startu na Futures Contproduct Rally Morava 2020, která se uskuteční v sobotu 10. října 2020. Pořadatelský tým Rally klub Šternberk v AČR vzhledem k předchozí nejistotě ohledně uskutečnění závodu prodloužil uzávěrku přihlášek do pondělí 5. října 2020, ve 23 hodin.

žádný příspěvek celý článek »

Kryštof Zpěvák: Táta mne od rally držel dál, ale nepovedlo se

foto

19. ledna 2021 • 11:00

Jablko nepadá daleko od stromu – o tom se přesvědčili i u Zpěváků ve Žlutavě. Jelikož jedním z nových jezdců, kteří se v minulé sezoně objevili na tratích rychlostních zkoušek, byl Kryštof Zpěvák. Mladý jezdec se zúčastnil Opel Adam Cupu a na sedadlo vedle něj usedl Martin Fabián. Spolu s Kryštofem jsme se ohlédli za premiérovou sezonou a neodolali jsme položit pár otázek také jeho otci, kterým není nikdo jiný, než zkušený závodník Daniel Zpěvák.

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Palacký: Lákalo by mne svezení ve voze kategorie R2

foto

13. ledna 2021 • 15:00

Dvaatřicetiletý jezdec z Jablůnky v loňské sezoně absolvoval tři závody a všechny dokončil až na cílovou rampu. Pokaždé usedl do žlutého vozu Škoda Favorit 136 L a rozpis mu četl Ivan Vránský. Jak Ondřej hodnotí loňský rok a co plánuje do sezony nadcházející si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Horák: R5 byla a je pro mne obrovskou výzvou

foto

2. ledna 2021 • 10:00

Olomoucký Michal Horák má za sebou sezónu, kdy si splnil klukovský sen a usedl do vozu specifikace R5. Jaká to byla sezóna, co se mu podařilo, co se nepovedlo i to co se chystá, se dozvíte z následujícího rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Bisaha slaví obhajobu triumfu FIA European Rally Trophy

foto

18. prosince 2020 • 10:00

Ondřej Bisaha má za sebou nabitý podzim. Po Rally Vyškov se vydal do Chorvatska na INA Delta Rally, která byla druhým závodem letošního změněného kalendáře FIA European Rally Trophy. Pilot týmu Hyundai Lenner Sport v Chorvatsku úspěšně složil reparát z loňského roku a stylem start – cíl jednoznačně v okolí Záhřebu zvítězil.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Schimmer - absolutní vítěz třídy 9

foto

9. prosince 2020 • 14:00

Jezdec z Plzně se aktivně v rally pohybuje od roku 2018. Od té doby pravidelně usedá do vozu Citroen DS3 R1. Jakub Schimmer v letošním roce zužitkoval nasbírané zkušenosti a stal se mistrem třídy 9 v hodnocení Liqui Moly Rallysprint série. Pojďme si mladého talentovaného jezdce představit.

žádný příspěvek celý článek »

David Ševčík: Rally mne hodně baví

foto

3. prosince 2020 • 11:00

Pověstné pořekadlo o „jablku, které nepadá daleko od stromu“ plně vystihuje Pavla a Davida Ševčíkovy. Táta Pavel jezdí rally již 20 let, syn David zatím druhou sezónu. Mladší zástupce rodiny z Fryštáku letos ovládl třídu 8 v RSS.

žádný příspěvek celý článek »

První sezona Daniela Poláška v Opel Adam Cupu

foto

23. října 2020 • 12:00

Jednadvacetiletý jezdec ze Zlína v letošní neúplné sezoně přesedl z Hondy Civic do vozu Opel Adam Cup. Stalo se tak po nepříjemné havárii, kterou posádka Polášek – Pohlídalová zaznamenala na Rally Bohemia. S novým vozem Daniel zajížděl hned od prvního závodu skvělé časy. Na rally Vyškov smíšená dvojice dokázala zvítězit v celkovém hodnocení cupu.

žádný příspěvek celý článek »

Rozčarování Lukáše Nekvapila po letošní sezóně

foto

21. října 2020 • 14:00

Pro Lukáše Nekvapila byla loňská sezóna velmi úspěšná a s velkou chutí a odhodláním chtěl vstoupit i do té letošní. Jenže jak už všichni víme, nejprve vir a pak „vrchnost“ si s našimi koníčky pořádně pohrály. A když už to šlo, tak to prostě nešlo.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Gargulák v Jeseníkách stříbrný

foto

17. října 2020 • 13:00

Pouze s jedním vozem vyrazil v sobotu 10. října do Šternberku slušovický tým Minařík Racing. Do Peugeotu 208 R2 usedla dvojice Petr Gargulák se spolujezdcem Karlem Voltnerem. Petr Gargulák na Rally Jeseníky startoval naposled před pěti lety, kdy ještě s Hondou Civic zvítězil ve třídě 15.

žádný příspěvek celý článek »

Vladimír Příborský jun.: Závodit s Felicií bylo vždy mým snem

foto

16. října 2020 • 14:00

Šestatřicetiletý jezdec závodí s vozem Škoda Felicia již čtvrtou sezonu. Na sedadlo spolujezdce usedá jeho otec Vladimír Příborský sen. Rodinná posádka se v loňské sezoně umístila na 2. místě v celkovém hodnocení třídy 14. V letošním roce se kluci postavili na start závodu v Příbrami, kde bohužel službu vypověděla poloosa. Naopak v Pačejově se dvojice radovala z vítězství ve třídě 7.

žádný příspěvek celý článek »

[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] starší
toplist