www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

SOUHRN: Vítězem Ardeca Ypres Rally se stal Ott Tänak

foto

21. srpna 2022 • 18:30

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračuje svým dalším podnikem. Tentokráte se posádky vydávají na zrádné asfaltové tratě belgické Ardeca Ypres Rally, která byla do kalendáře zařazena namísto původně plánovaného závodu v Irsku. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

příspěvků: 2 celý článek »

Seznam přihlášených posádek na EKO Acropolis Rally

foto

12. srpna 2022 • 11:00

V polovině září se uskuteční tradiční EKO Acropolis Rally. Řecké tratě již nejsou tak rozbité jak bývávalo zvykem, i tak notně prověří kvality soutěžních speciálů. A těch se na startu objeví velké množství, jak ostatně naznačuje zveřejněný seznam přihlášených posádek, který čítá rovných sedmdesát dvojic.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězem Secto Rally Finland se stal Ott Tänak

foto

10. srpna 2022 • 14:00

Estonský jezdec Ott Tänak dokázal udolat náporu letos téměř neporazitelného Kalle Rovanpery a zvítězil v Secro Rally Finland. Za ním dojel o necelých sedm vteřin mladík Rovanperä. Této dvojici nikdo nestíhal, nejrychlejší ze zbytku pole byl třetí Esapekka Lappi.

žádný příspěvek celý článek »

Rovanperä s Toyotou na Rallye Finsko dojel druhý a zvyšil svůj náskok

foto

8. srpna 2022 • 16:00

Kalle Rovanperä ze soutěžního týmu Toyota Gazoo Racing World Rally Team dojel druhý na mimořádně rychlé Rallye Finsko a zvýšil svůj náskok v bodování světového rallyového šampionátu FIA. Jeho stájový kolega a finský krajan Esapekka Lappi prožil v závěru pozoruhodné drama, ale nakonec se na domácí půdě rovněž postavil na stupně vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

Jantar Team s Černým a Tománkom sa "prejumpovali" na druhé miesto vo WRC3

foto

8. srpna 2022 • 08:00

Nádherné druhé miesto absolútneho poradia vybojovala vo WRC3 na Secto Rally Finland 2022 posádka slovenského Jantar Teamu, Jan Černý a Jan Tománek s vozidlom Ford Fiesta Rally3.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Ardeca Ypres Rally

foto

30. července 2022 • 12:00

Na konci srpna se v rámci mistrovství světa v automobilových soutěžích namísto původně plánované irské soutěže uskuteční Ardeca Ypres Rally, která je tak do tohoto seriálu zařazena podruhé za sebou. Organizátoři v těchto dnech zveřejnili seznam přihlášených posádek, který si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Estonská rallye: Rovanperä dominoval a Toyota obsadila první dvě místa

foto

20. července 2022 • 15:00

Kalle Rovanperä navázal na své dosavadní úspěchy v pozoruhodné sezóně světového rallyového šampionátu FIA 2022, a to pátým vítězstvím v rámci šesti posledních podniků. Rovanperä v rychlé přetahované s týmovým kolegou Elfynem Evansem vybojovali v Estonsku pro tým Toyota Gazoo Racing WRT první dvě místa.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Kalle Rovanperä opanoval i Rally Estonia

foto

17. července 2022 • 15:00

Současný fenomén mistrovství světa v automobilových soutěžích Kalle Rovanperä opanoval další soutěž, tentokráte místy zmoklou Rally Estonia. Vedle nesporného jezdeckého talentu se jej drží i nebývalé štěstí a neschopnost konkurečních posádek či týmů projet celý závod bez problémů.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Secto Rally Finland

foto

13. července 2022 • 09:00

Těsně před startem estonského podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na ten následující - Secto Rally Finland, který se uskutečni na tradičních rychlých šotolinových rychlostních zkouškách v okolí města Jyväskylä o prvním srpnovém víkendu.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota se zapsala do historie ziskem prvních čtyř míst

foto

30. června 2022 • 10:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing se na legendární Rallye Safari v Keni zapsal do historie čistou sérií v podobě prvních čtyř míst pro vozy GR Yaris Rally1. Celkovým vítězem letošního ročníku se stal Kalle Rovanperä. Na stupně vítězů se k němu připojili ElfynEvans a Takamoto Katsuta, Sébastien Ogier dojel celkově jako čtvrtý.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Safari Rally Kenya vyhrál Kalle Rovanperä, dominance Toyoty pokračuje

foto

26. června 2022 • 14:45

Exotickou Safari Rally Kenya suverénním způsobem opanoval Toyota Gazoo Racing World Rally Team. Kompletně obsadil první čtyři místa v pořadí Rovanperä-Evans-Katsuta-Ogier a potvrdil suverenitu, se kterou kraluje letošnímu mistrovství světa v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký o nové Fabii RS Rally2: Očekávání jsou velká

foto

21. června 2022 • 08:00

V průběhu uplynulého týdne představil tovární tým Škoda Motorsport svou nejnovější verzi soutěžního vozu pro kategorii Rally2. Na jeho přípravě a testování se vedle dalších jezdců podílel také Jan Kopecký, kterého jsme se při rally v Hustopečích zeptali na první dojmy z nového mladoboleslavského speciálu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Estonia

foto

18. června 2022 • 09:00

V půlce července bude pokračovat mistrovství světa v automobilových soutěžích na rychlých pobaltských šotolinových cestách, kde se uskuteční další ročník Rally Estonia. Organizátoři soutěže v těchto dnech zveřejnili seznam přihlášených posádek, na které tentokrát nenajdeme žádnou dvojici z České republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Cais na šotolinové misi

foto

13. června 2022 • 14:00

Českou posádku Erik Cais - Petr Těšínský, která reprezentuje Yacco ACCR Team, čekaly v uplynulých týdnech dva starty na náročných šotolinových soutěžích mistrovství světa. Po skvělém úvody sezony se jim tentokrát nedařilo.V Portugalsku dojeli v rámci WRC2 Junior šestí, rally na Sardinii po požáru Fordu Fiesty Rally2 týmu Orsák Rallysport nedokončili. 22letý Cais přesto drží v juniorské kategorie třetí příčku průběžného pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Italia Sardegna vyhrál Ott Tänak a připsal první letošní vítězství pro Hyundai

foto

8. června 2022 • 23:00

Estonský jezdec Ott Tänak vyhrál Rally Italia Sardegna a připsal tak první letošní vítězství pro značku Hyundai, zároveň také přerušil sérii letošních vítězství Kalle Rovanpery, který i nadále suverénně kraluje celému šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist