www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 19 - Kowax Valašská Rally ValMez (MČR+ERT)

Jaromír Tomaštík: Jak dostat svou rally zpět mezi elitu

foto

28. března 2019 • 10:00

Dokument z nového cyklu Jak se dělá motorsport. Valašská rally se jezdí od roku 1982. Z oblastního přeboru se postupně dostala na vrchol tuzemské soutěžácké scény, ze kterého po roce 2012 vlivem organizačních nedostatků spadla až mezi volné podniky. Na výsluní ji v posledních letech vrací pořadatelský štáb v čele s bývalým závodníkem Jaromírem Tomaštíkem. Podívejte se, jak se pracuje na tom, když chcete svou rally dostat zpět mezi elitu.

žádný příspěvek celý článek »

RI Okna Racing team vstoupí na Valašce do sezóny s novým vozem

foto

27. března 2019 • 18:00

Představení nového soutěžního nářadí posádky RI Okna Racing teamu v podobě vozu Škoda Fabia R5 proběhlo již koncem ledna v rámci prezentace hokejové benefice jezdců rally – XI. RI Okna Rally Ice Tour. Teprve týden před startem nové sezóny ale úřadující mistrovská posádka třídy 3 ve složení Jan Jelínek – Petr Ingr mohla vyzkoušet na vlastní kůži, jak chutná jízda v aktuálně nejúspěšnějším voze kategorie R5.

žádný příspěvek celý článek »

Kamiro Racing – nováčik slovenskej rally scény

foto

27. března 2019 • 17:00

Slovenská rally scéna sa pomaly, ale iste rozrastá. Dôkazom je aj vznik Kamiro Racing Teamu, ktorý sa premiérovo predstaví už o pár dní vo Valašskom Meziříčí. Sezóna Majstrovstiev Slovenska v rally 2019 odštartuje už o zopár dní do novej sezóny. O tom, že slovenský rally nováčik, ktorého premiéra čaká práve na úvodnom podujatí majstrovstiev predpovedá, že nováčik nemá záujem hrať v záplave iných súťažných tímov „druhé husle“.

žádný příspěvek celý článek »

Samohýl Škoda Team vstupuje do českého šampionátu

foto

27. března 2019 • 16:00

Na prahu nové sezóny míří do českého rallyšampionátu další silný hráč. Spojením sil společností Samohýl Motor a.s., Vančík Motorsport s.r.o. a MOL Česká republika, s.r.o. dochází ke vzniku nového týmu, který se představí na úvodním podniku letošní sezony, Kowax Valašské rally ValMez, pod názvem Samohýl Škoda Team.

žádný příspěvek celý článek »

Startu nové sezóny se nemůžeme dočkat, říká Filip Mareš

foto

27. března 2019 • 14:00

Posádka Filip Mareš a Jan Hloušek má za sebou náročnou zimu, kdy se připravovala na svou druhou sezónu s Fábií R5. Najezděné tréninkové kilometry i fyzickou přípravu chtějí závodníci hájící barvy ACA Škoda Autoklub Teamu zúročit již při prvním závodě sezóny. Tím je tradičně Valašská Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Minařík racing na prahu nové sezony

foto

27. března 2019 • 13:00

Již jen pár dní zbývá do startu prvního podniku letošního roku – Valašské rally ValMez 2019. V zimní pauze nezahálel ani slušovický tým pod vedením Lubomíra Minaříka. Všichni členové i posádky Minařík racing pilovali své kondice a ladili závodní stroje.

žádný příspěvek celý článek »

Mogul Racing team odstartuje na Valašské rally

foto

27. března 2019 • 10:00

Sezóna automobilových soutěží v České republice právě startuje a již o víkendu se roztočí kola rallyových speciálů na 38. Kowax Valašské rally, která je první soutěží dvoudenního šampionátu Autoklub mistrovství České republiky v rally. Právě na starty v tomto šampionátu se soustředí posádka Mogul Racing teamu Jan Černý – Petr Černohorský, která do této sezony odstartuje s vozem Škoda Fabia R5 připravovaným týmem Keane Motorsport.

žádný příspěvek celý článek »

Šestadvacet vozů R5 na startu Valašky

foto

26. března 2019 • 18:00

Počet přihlášených k 38. ročníku Kowax Valašské rally ValMez, který se odjede ve dnech 29. – 31. března 2019, se uzavřel na číslovce 85. Čelo startovní listiny, které dominují speciály kategorie R5, otevírá prioritní jezdec FIA, tovární jezdec stáje Škoda Motorsport a čtyřnásobný vítěz Valašky Jan Kopecký.

žádný příspěvek celý článek »

Nová jména v Peugeot Rally Cupu

foto

26. března 2019 • 17:00

Na 38. ročníku Kowax Valašská RallyValMez odstartuje o posledním březnovém víkendu domácí šampionát v rallye. Jehosoučástí je už třetím rokem pohárový seriál Peugeot Rally Cup CZ, letos s několika novými tvářemi. V minulé sezóně obsadili první tři jezdci Peugeot Rally Cupu shodné pořadí také v Mistrovství ČR ve skupině 2WD a skupině A6. Posádky s vozy Peugeot 208 R2 dojížděly v absolutním pořadí hned za nejsilnějšími speciály kategorie R5.

žádný příspěvek celý článek »

Mareš s Hlouškem představili fanklub

foto

26. března 2019 • 16:00

Filip Mareš s Honzou Hlouškem představili krátce před začátkem nové soutěžácké sezóny svůj oficiální fanklub. Stalo se tak stylově minulý pátek, při vůbec prvním setkání svých fanoušků v areálu půjčovny motokár KartPlanet v pražských Vysočanech.

žádný příspěvek celý článek »

Oficiální programy a permanentky Valašské rally v prodeji

foto

26. března 2019 • 12:00

Spolupráce pořadatelského týmu 38. ročníku Kowax Valašské rally ValMez a společnosti Auto Kelly přináší fanouškům možnost koupit si v předstihu oficiální program soutěže a permanentku.

žádný příspěvek celý článek »

Posádky si dávají s přihláškami na čas…

foto

14. března 2019 • 11:00

Snad se to už stalo tradicí. Před prvním závodem českého šampionátu, kterým bude ve dnech 29. – 31. března 2019 38. Kowax Valašská rally ValMez 2019, se přihlášky soutěžních týmů scházejí doslova na poslední chvíli. A je tomu tak i loni. Na druhou stranu, do uzávěrky 17. března o půlnoci je stále hodně času…

žádný příspěvek celý článek »

Majstrovstvá Slovenska odštartuje Valašská rally v Česku

foto

14. března 2019 • 08:00

Slovenský šampionát v rally premiérovo odštartuje mimo územia Slovenskej republiky na 38. Kowax Valašská rally Valmez s centrom vo Valašskom Meziříčí, ktorá sa uskutoční v termíne 29. - 31. marca 2019. V rámci slovenského šampionátu bude každá etapa "Valašky" započítaná samostatne, účastníci majstrovstiev Slovenska tak absolvujú dva samostatné podniky.

příspěvků: 1 celý článek »

Popradskí usporiadatelia sa podieľajú na Valašskej rally

foto

12. března 2019 • 09:00

Majstrovstvá Slovenska v rally 2019 odštartujú úvodnou súťažou v závere marca v Českej republike. Slovenský šampionát premierovo odštartuje Kowax Valašská rally Valmez s centrom vo Valašskom Meziříčí. Jej 38. ročník sa uskutoční v termíne 29. - 31. marca a súťaž je okrem českých majstrovstiev prvýkrát zaradená do seriálu FIA European Rally Trophy (ERT) - Central. Spoluorganizátorom populárnej 'Valašky' bude AOS klub Poprad, ktorý už niekoľko rokov úspešne organizuje Rallye Tatry.

žádný příspěvek celý článek »

Hledá se vítěz třetího ročníku Tatransko-Valašského poháru

foto

4. března 2019 • 09:00

Spojení českých organizátorů Valašské rally ValMez a pořadatelského týmu Rallye Tatry pokračuje III. ročníkem Tatransko-Valašského poháru 2019. Tatransko-Valašský pohár 2019 (dále TVP) má za sebou dva ročníky. Historicky prvním vítězem se v roce 2017 stal královohradecký Lukáš Matěna, o rok později uspěl zlínský Petr Krajča.

žádný příspěvek celý článek »

toplist