www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 19 - Rally Dakar

[ 1 | 2 ] starší

Macík a Brabec už plánují Dakar 2020

foto

21. ledna 2019 • 14:00

Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve žlutém Liazu v semi Dakaru vybojovali parádní 2. místo. Projeli celou trasu Dakaru 2019 a na své konto si pravidelně připisovali vyrovnané časy odpovídající výsledkům v TOP5 kategorie kamionů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop skvěle šestý na Dakaru 2019

foto

18. ledna 2019 • 11:00

Extrémní 41. ročník Dakaru je u konce. Martin Prokop navigovaný Janem Tománkem stanovil fantastickým šestým místem v celkové klasifikaci kategorie automobilů nový český rekord a vylepšil si tak o jednu příčku umístění z předešlého ročníku nejtěžší motoristické soutěže na světě.

žádný příspěvek celý článek »

Macík potvrdil, že umí prohnat kamazy, Brabec nevzdal ani po drsných pádech

foto

18. ledna 2019 • 09:00

Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve své žluté liazce dojeli do cíle Dakaru 2019. V semi Dakaru vybojovali skvělé 2. místo. A v poslední etapě získali také 3. nejrychlejší čas mezi všemi kamiony.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop dojel na Rallye Dakar šestý, Loprais pátý

foto

17. ledna 2019 • 18:00

Martin Prokop obsadil šesté místo na Rallye Dakar a o jednu příčku vylepšil české maximum v kategorii automobilů. Šestatřicetiletý pilot se spolujezdcem Janem Tománkem předčili ve fordu vlastní výsledek z loňska, sedmý skončil také Miroslav Zapletal v roce 2009.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se na Dakaru zlepšil na šesté místo a útočí na maximum

foto

16. ledna 2019 • 23:00

Martin Prokop obsadil v předposlední Rallye Dakar v Peru šesté místo a na stejnou pozici se v kategorii automobilů posunul i celkově. Šestatřicetiletý pilot tak zaznamenal své nejlepší umístění v letošním ročníku slavné soutěže a útočí na vylepšení českého maxima, jímž je sedmá pozice jeho z minulého ročníku a Miroslava Zapletala z roku 2009.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop zůstává na Dakaru sedmý, Loprais klesl na šestou pozici

foto

16. ledna 2019 • 08:00

Martin Prokop obsadil v 8. etapě Rallye Dakar 7. místo a sedmý je i nadále v celkovém pořadí. Český jezdec s fordem zaostal na 361 km dlouhé rychlostní zkoušce o 28 a půl minuty za vítězným Sébastienem Loebem z Francie. V kategorii motocyklů si v Peru polepšil předběžně na 16. místo Milan Engel.

žádný příspěvek celý článek »

Zraněný Prokop zůstal na Dakaru sedmý, vede Attíja

foto

15. ledna 2019 • 09:40

Automobilový jezdec Martin Prokop skončil v 7. etapě Rallye Dakar v Peru na desátém místě a v průběžném pořadí slavné soutěže zůstal sedmý. Velkou část z 323 měřených kilometrů absolvoval s bolestivým zraněním ruky, které si přivodil při tvrdém dopadu auta. S podezřením na zlomeninu zamířil po dojetí etapy na rentgen, ten ale zlomeniny vyloučil.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop je na Dakaru už šestý, Engel dojel v etapě na 16. místě

foto

14. ledna 2019 • 08:00

Milan Engel obsadil v šesté etapě Rallye Dakar 16. místo a postaral se o nejlepší letošní výsledek českých motocyklistů. Etapa z Arequipy do San Juanu de Marcona s více než třísetkilometrovou rychlostní zkouškou se vydařila i Janu Brabcovi, který se posunul na 18. příčku v průběžném pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Macík bude v druhé části Dakaru bojovat v půlmaratonu

foto

13. ledna 2019 • 18:00

Po páté etapě se dakarská karavana zastavila a závodníci i jejich týmy si odpočinuli během volného dne v Arequipě. Martin Macík, František Tomášek a Lukáš Kalanka nabírali síly po předchozí 5. etapě, kdy se jim podařilo s neuvěřitelným nasazením opravit ulomené kolo a dostat kamion do cíle.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais se na Dakaru posunul na 6. místo, Karginova diskvalifikovali

foto

13. ledna 2019 • 09:00

Pilot kamionu Tatra Aleš Loprais se po páteční 5. etapě Rallye Dakar posunul na šesté místo. Do cíle nakonec dojel i dosud nejlepší Čech Martin Macík, který v průběhu maratonské etapy značně poškodil svůj liaz a několik hodin kamion opravoval na trati.

žádný příspěvek celý článek »

Macík byl na Dakaru druhý mezi kamiony, průběžně je čtvrtý

foto

11. ledna 2019 • 12:00

Martin Macík byl druhý ve 4. etapě Rallye Dakar a v průběžném pořadí kategorie kamionů se posunul na čtvrté místo. Na dnes nejrychlejšího Rusa Andeje Karginova s kamazem ztratil devětadvacetiletý pilot minutu a půl. V čele je i nadále jeho týmový kolega a obhájce prvenství Eduard Nikolajev.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se na Dakaru opět posunul vpřed, moc spokojený ale nebyl

foto

10. ledna 2019 • 11:00

Automobilový jezdec Martin Prokop se na Rallye Dakar posunul již na 11. místo průběžného pořadí a poprvé se umístil v etapě v elitní desítce, přesto po skončení třetího soutěžního dne moc spokojený nebyl. Dvakrát jej přibrzdil defekt a jednou jezdecká chyba. Navíc očekává, že dostane dodatečně penalizaci za překročení maximální povolené rychlosti na spojovacím úseku.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop na Rallye Dakar poskočil do druhé desítky

foto

9. ledna 2019 • 09:00

Český automobilový jezdec Martin Prokop obsadil v druhé etapě Rallye Dakar dvanácté místo. Po pondělních technických problémech se pilot fordu posunul v celkové klasifikaci z páté do druhé desítky a je osmnáctý. Nejrychleji zvládl 342 kilometrů dlouhou rychlostní zkoušku Francouz Sébastien Loeb, novým lídrem kategorie automobilů je Giniel de Villiers z Jihoafrické republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop vstoupil do Dakaru technickými problémy a značnou ztrátou

foto

8. ledna 2019 • 10:00

Martin Prokop se v úvodní etapě 41. ročníku Rallye Dakar v Peru potýkal s technickými problémy svého fordu a v kategorii automobilů ztratil na vedoucího Násira Attíju přes 20 minut. V soutěži čtyřkolek patří Tomáši Kubienovi třetí místo, z českých řidičů kamionů je na tom nejlépe osmý Aleš Loprais.

žádný příspěvek celý článek »

Tým Big Shock Racing se hlásí z Limy: závodní stroje vyzvednuty, bivak stojí, nálada výborná

foto

5. ledna 2019 • 09:00

Čas, zbývající do startu legendárního Dakaru, už se počítá na hodiny. Pilot kamionu Martin Macík,navigátor František Tomášek a Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing se po aklimatizaci v Andách sešli s ostatními týmovými kolegy v Limě.

žádný příspěvek celý článek »

[ 1 | 2 ] starší
toplist