www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

[ 1 | 2 ] starší

Acropolis: Nedělní etapa nic nezměnila, vyhrál Grönholm

foto

3. června 2007 • 18:30

Nedělní závěrečná etapa letošní Rally Acropolis nic nezměnila na pořadí v první desítce absolutní klasifikace, vítězství si tak zaslouženě odnesl finský pilot továrního týmu BP Ford World Rally Team Marcus Grönholm. Druhý skončil jeho věčný rival Sébastien Loeb, na bronzový stupínek se probojoval Petter Solberg se Subaru.

žádný příspěvek celý článek »

Acropolis: Potíže se vyhnuly pouze Grönholmovi

foto

2. června 2007 • 19:50

Pouze vedoucí jezdec průběžné klasifikace letošní Acropolis rally mohl v dnešní druhé etapě ze svého pohledu hovořit o relativně bezproblémovém průběhu soutěže. Na rozdíl o finského jezdce, jeho rivalové rozhodně tolik štěstí neměli, přesto však ve hře o celkové prvenství před poslední etapou zůstává i nadále trojice jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Acropolis: Po pátku vše otevřeno

foto

1. června 2007 • 19:00

Na hony vzdálena drtivé většině předchozích soutěží letošní sezony mistrovství světa FIA v rally zůstala dnešní úvodní etapa řecké klasické soutěže, Acropolis Rally. Dnešních sedm rychlostních testů totiž mělo celkem pět různých vítězů, když dvakrát zajeli nejrychlejší čas Chris Atkinson na Subaru a Marcus Grönholm na Fordu.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězem nudné superspeciálky se stal Mikko Hirvonen

foto

31. května 2007 • 19:15

Na aténském dostihovém závodišti dnes vpodvečer zahájil svou pouť letošní ročník Rally Acropolis. 3,2 km dlouhý úsek nenabídl žádnou závratnou podívanou, nejrychlejší byli oba finští piloti továrního týmu Ford, když si prvenství připsal mladší z nich - Mikko Hirvonen.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown Rally Acropolis ovládli Solbergové

foto

31. května 2007 • 12:15

Dnes dopoledne se uskutečnil shakedown Rally Acropolis. Posádky měly možnost naposledy vyzkoušet své vozy před ostrým startem do soutěže, k dispozici jim byl 2,51 kilometr dlouhý úsek Kouvaras. Oproti seznamovacím jízdám již nad tratí vládlo slunečné počasí, které šotolinu vysušilo.

příspěvků: 1 celý článek »

Citroën a Loeb brali stříbro

foto

5. června 2007 • 01:00

S vozem Citroën C4 WRC si dojeli Sébastien Loeb a Daniel Elena pro stříbrnou příčku v poslední soutěži první poloviny světového šampionátu, Rallye Acropolis. Dani Sordo a Marc Marti, kteří se po poruše vrátili do soutěže díky SupeRally pravidlu, byli klasifikováni na 10. místě z posádek bodujících pro Pohár konstruktérů a pomohli tak Citroënu k zisku bodu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop na Acropolis zatápěl produkční špičce

foto

4. června 2007 • 05:00

Druhý světový start s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX zakončili Martin Prokop s Janem Tománkem na dvacáté příčce absolutní klasifikace, ve skupině N zaujali šesté místo. Dvojice nejrychlejších časů mezi plejádou špičkových jezdců produkční kategorie však je výtečnou vizitkou kvalit české dvojice.

příspěvků: 1 celý článek »

60. vítězství Fordu zvýšilo jeho náskok v obou šampionátech

foto

4. června 2007 • 04:00

Letošní 54. BP Rally Acropolis přinesla Fordu důvod k oslavám. Vítězství, kterého dosáhla posádka Marcus Grönholm a Timo Rautiainen s Focusem RS WRC, má v historii týmu v MS v rally pořadové číslo 60. Zároveň si „modrý ovál“ upevnil vedoucí pozice jak v šampionátu jezdců, tak v hodnocení značek. Grönholm s Rautiainenem zvítězili podruhé v řadě a potřetí v letošní sezoně.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký veze z Řecka dva světové body

foto

4. června 2007 • 01:00

Fantastické sedmé místo a dva světové body vybojovala česká posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek v mimořádně náročné soutěži, která patří mezi vůbec nejtěžší v celém seriálu Mistrovství světa v rallye. Úspěch v Akropolis rallye se nerodil snadno, proto je výsledek Czech Rally Teamu Kopecký o to cennější.

žádný příspěvek celý článek »

Vynikající pozice pro Kopeckého po sobotní etapě

foto

3. června 2007 • 10:00

Osm rychlostních zkoušek bylo na programu sobotní etapy Akropolis rally, jejíž součástí byl i úsek nazvaný 'Agii Theodori' o výjimečné délce 48,9 kilometru. Extrémně dlouhý rychlostní test prověřil soutěžní vozy i posádky během druhé etapy hned dvakrát. Především druhý průjezd téměř padesátikilometrové erzety byl nemilosrdný hlavně k pneumatikám.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký se posunul na desátou pozici

foto

1. června 2007 • 23:50

Náročná Akropolis rally pokračovala v páteční etapě sedmi rychlostními testy. Součástí dnešního programu byl i test „Agia Sotira“ (rychlostní zkouška 4 a 8), který mnoho posádek označilo za velmi rozbitý a nešetrný k soutěžním vozům. Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se však se všemi nástrahami páteční etapy velmi dobře vypořádala.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký odstartoval do Akropolis rallye

foto

31. května 2007 • 20:30

Seriál Mistrovství světa v rallye pokračuje jednou z nejnáročnějších soutěží celého šampionátu, kterou bezesporu řecká Akropolis rallye je. Prašné rychlostní zkoušky na tvrdém kamenitém podkladu velmi výrazně prověří soutěžní automobily a především jejich pneumatiky. Czech Rally Team Kopecký startuje v Řecku se stejným vozem Škoda Fabia WRC, se kterým se tým zúčastnil Rallye Sardinia.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: Čeká nás nesmírně těžký závod

foto

31. května 2007 • 14:20

Se startovním číslem 63 vstoupí dnes v podvečer do dalšího závodu světového šampionátu – Rally Akropolis - posádka Martin Prokop – Jan Tománek. Proti všem zvyklostem však nebude bojovat o juniorské body, ale s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX v roli soukromníka podstoupí konfrontaci se špičkou skupiny N.

žádný příspěvek celý článek »

Aava rozbil Lancer WRC

foto

30. května 2007 • 13:00

Estonský pilot Urmo Aava si asi průběh letošní Rally Acropolis představoval jinak. Pravidelný účastník a v současnosti druhý muž letošního juniorského seriálu JRC totiž právě na řeckou soutěž plánoval svou premiéru za volantem vozu kategorie WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Řecká rally v kostce

foto

30. května 2007 • 12:00

Motoristický sport v Řecku neoplývá oproti ostatním evropským zemím příliš bohatou tradicí. ELPA, Řecká federace automobilového sportu, byla založena v roce 1926 a o dva roky později se stala členem FIA. První mezinárodní soutěž vstoupila na řeckou půdu díky hvězdicovým jízdám Rallye Monte Carlo. První skutečná automobilová rally se v Řecku konala poprvé v roce 1951.

žádný příspěvek celý článek »

[ 1 | 2 ] starší
toplist