www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Sweden (PWRC+SWRC)

Juho Hänninen nakonec ve Švédsku nepojede

foto

8. února 2010 • 19:00

Zahajovací podnik letošního mistrovství světa, Uddeholm Swedish Rally, bude nakonec ochuzena o jeden speciál S2000. Na startu se neobjeví finský pilot Škody Fabie S2000, Juho Hänninen.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Flodin nakonec ve Švédsku s Imprezou N14

foto

4. února 2010 • 17:00

Patrik Flodin na poslední chvíli mění soutěžní speciál. Do Švédské rally byl domácí jezdec původně přihlášen s Lancerem deváté evoluce, ale nakonec se představí se svou tradiční Imprezou STI N14 ruského týmu URT.

žádný příspěvek celý článek »

Marcus Grönholm se svezl Fiestou pro Andrease Mikkelsena

foto

4. února 2010 • 02:00

Do startu letošní sezóny světového šampionátu chybí jen několik málo dní a přípravy startujících posádek na Švédskou rally vrcholí. Ve středu si mimo Focusu WRC 08 týmu Stobart vyzkoušel Marcus Grönholm i Ford Fiesta S2000, který bude pilotovat Andreas Mikkelsen.

žádný příspěvek celý článek »

Nezlomný Focus RS WRC se vrací do akce

foto

3. února 2010 • 15:45

Soutěžní speciál Ford Focus RS WRC, díky kterému vyvázli Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila z vážné nehody loni v Portugalsku bez zranění, se příští týden vrátí znovu do akce. Objeví se na startu švédské rallye, zahajovacího podniku letošního ročníku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Přestože se vůz při nehodě dvanáctkrát převrátil přes střechu a klouzal ze svahu téměř 200 metrů, tým BP Ford Abu Dhabi ho dokázal uvést do akceschopného stavu. Do kokpitu opět usednou Latvala a Antilla.

žádný příspěvek celý článek »

FIA updatovala sestavy PWRC a SWRC na rok 2010

foto

3. února 2010 • 03:00

Mezinárodní automobilová federace FIA včera updatovala seznamy přihlášených do seriálů mistrovství světa, které započnou příští týden ve Švédsku. Šampionát SWRC tak čítá 10 jezdců, v seriálu PWRC jich pak je 16, když nakonec chybí původně avizovaný Hermann Gassner.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z testu Martina Prokopa od Zdeňka Sluky

foto

31. ledna 2010 • 11:45

Den po představení nové stáje Czech Ford National Team se nedaleko Jihlavy uskutečnilo testování Fordu Fiesta S2000. Martin Prokop si vyzkoušel jízdu s tímto speciálem na sněhu, což využije již za dva týdny při Švédské rally. Na testu nechyběl ani náš redakční spolupracovník Zdeněk Sluka.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop poprvé testoval nový Ford Fiesta S2000

foto

30. ledna 2010 • 01:30

V pátek, den po oficiálním představení Czech Ford National Teamu, absolvoval úřadující juniorský mistr světa v rally Martin Prokop první testování Fordu Fiesta S2000, s nímž se letos zúčastní mistrovství světa v rally kategorie S2000 (S-WRC). Nedaleko týmové základny u Jihlavy měli možnost poznat Martinovu novou zbraň zástupci českých médií, kteří okusili pocity spolujezdce.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z představení Czech Ford National Teamu od Zdeňka Sluky

foto

28. ledna 2010 • 15:30

Na tiskové konferenci v pražském hotelu Kempinski byl dnes představen nově zformovaný Czech Ford National Team. Této akce se zúčastnil i náš spolupracovník Zdeněk Sluka, jehož třiadvacítku snímků si můžete právě prohlédnout.

příspěvků: 2 celý článek »

Martin Prokop oficiálně představil Ford Fiesta S2000 a program Czech Ford National Teamu

foto

28. ledna 2010 • 14:00

Nově zformovaný Czech Ford National Team vstupuje do sezony 2010 s nemalými ambicemi. Česká stáj nasadí speciály Ford Fiesta S2000 jak do mistrovství světa kategorie Super 2000, tak do Mezinárodního mistrovství České republiky v rally.

příspěvků: 8 celý článek »

Petter Solberg má nového sponzora, brzo přibude další

foto

28. ledna 2010 • 12:45

Americká společnosti Mad Croc je dalším silným sponzorem Pettera Solberga. Zkušený norský jezdec přivádí do svého soukromého týmu jednoho sponzora za druhým a to krize nekrize. Mad Croc zabývající se výrobou energetických nápojů si sice v motorsportu ještě nevybojoval jméno jako Red Bull, přesto patřil a patří mezi významné partnery řady jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

PG Andersson pojede Švédsko s Fabií S2000

foto

15. ledna 2010 • 05:00

Přestože byl po nedávném norském testu švédský pilot Per-Gunnar Andersson spokojený s výkonem svého produkčního Mitsubishi Lancer Evo IX, pro start v domácím podniku mistrovství světa přeci jen usedne do speciálu S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Kimi Räikkönen - první seznámení s C4 WRC

foto

13. ledna 2010 • 21:30

Kimi Räikkönen, letos nový člen Citroën Junior Teamu, má za sebou první kilometry za volantem pravděpodobně nejlepšího vozu současnosti, Citroënu C4 WRC. Test proběhl v úterý 12. ledna v testovacím areálu ve francouzském Satory, nedaleko základny týmu Citroen Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Roman Kresta s Petrem Grossem míří do Švédska

foto

13. ledna 2010 • 14:15

Příznivci rally, kteří pozorně sledují seznamy přihlášených a jejich průběžné doplňování, mohli zaznamenat mezi přihlášenými na letošní Švédskou Rally jméno posádky Roman Kresta - Petr Gross.

žádný příspěvek celý článek »

PG Andersson plánuje Švédsko a Sardínii

foto

11. ledna 2010 • 05:00

Per-Gunnar Andersson zůstal náhle před začátkem loňské sezóny po odchodu Suzuki z mistrovství světa bez angažmá. S privátní Fabií WRC pak alespoň startoval na vybraných podnicích norského šampionátu. Ani vyhlídky na letošní rok nevypadají u tohoto švédského pilota nejlépe.

žádný příspěvek celý článek »

Potvrzeno: Patrik Sandell s Fabií S2000 v S-WRC

foto

4. ledna 2010 • 19:30

To, o čem se před několika dny mluvilo jako o téměř hotové věci, dnes dostalo finální podobu. Jednání o nadcházejí sezoně švédské dvojice Patrik Sandell/Emil Axelsson došla do zdárného konce a modrou Fabii týmu BRR s býkem na boku uvidíme ve světovém šampionátu i v letošním roce. Sandell tak rozšíří počet již potvrzených Fabií v šampionátu S-WRC na číslo dvě, když v předešlých dnech oznámil program Eyvind Brynildsen.

žádný příspěvek celý článek »

toplist