www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. června 2024, Svátek má Tamara, zítra Dalibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR - Rallye Český Krumlov (MČR+ERT)

Krumlovský reparát Jána Kundláka

15. května 2024 • 09:00

Rallye Český Krumlov má bohatou historii. Padesát let pořádaných ročníků bylo uzavřeno loňskou soutěží, které se zúčastnila i posádka Rally Possible v klasickém složení Kundlák - Baran. Jubilejní ročník se jim však i přes více než minutový náskok vyhrát nepodařilo. Hořkou příchuť krumlovskému dobrodružství dodala zlomená poloosa Renaultu Clio, která potvrdila staré rčení 'rallye končí až v uzavřeném parkovišti'.

Ján Kundlák - design 2024

Tým se letos pokusí o reparát. Vstup do nového půlstoletí soutěže nebyl právě nejjednodušší. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že šance na reparát nebude. Důvod? Opět Clio, respektive práce a příprava vozu. Jak už to tak bývá, může být všechno naplánované do posledního detailu, ale stačí jeden drobný problém a vše může nabrat velké zpoždění. A ano, při přípravě techniky na rallye prostě nemůžete dělat žádné kompromisy. Výsledek? Clio nebude na Rallye Český Krumlov připraveno.

Všechno zlé je však k něčemu dobré. Hlavy se daly dohromady a proběhla malá 'mobilizace' s jediným cílem - zajistit vozidlo na Krumlov. Zpočátku poměrně jednoduchý úkol. Vozidel RC4-I je v České republice a okolních státech poměrně dost. Třída Rally4 byla základním, ale ne jediným požadavkem. Protože se má jednat o reparát, musí být vůz připraven v 'TOP-u', se zkušeným personálem, včetně mechaniků, techniků a dalšího personálu. Ideálně Renault Clio, se kterým mají kluci zkušenosti. A tady se škála možností značně zužuje. Clio Rally4 není zrovna nejrozšířenější, takže tato podmínka musela jít při hledání stranou. V ostatních podmínkách se prostě nedá polevit, a tak padla jasná volba - Opel Corsa Rally4 od 'Bryndy'.

Špičkové auto, špičkový tým, špičkové zabezpečení a po prvních telefonátech přišla nabídka. Jedna z těch nabídek, které se neodmítají, a tak se na 51. ročníku Rallye Český Krumlov představí sestava, která tu ještě nebyla. Rally Possible, Brynda Racing, Janko Kundlák, Peter Baran, Opel Corsa Rally4. Čas ukáže, zda se bude jednat o jednorázovou akci nebo zda bude tato spolupráce pokračovat. Jak už bylo řečeno, všechno zlé je pro něco dobré. V tomto případě si kluci 'ošahají' konkurenci Clia.

A co je, nás a vás v Krumlově vlastně čeká? Dvě soutěžní etapy rozdělené do čtyř sekcí, které tvoří patnáct měřených úseků o celkové délce více než 609 kilometrů, z toho 171,29 kilometrů měřených. Rallye Český Krumlov má svá specifika, mezi která patří 'superspeciálka' v Českých Budějovicích, ale také noční úseky, které svou rozmanitostí kladou na posádky nejvyšší nároky. Když k tomu všemu připočteme více než 28 kilometrové 'Malonty', musí být každému fanouškovi jasné, že to bude pořádný 'záhul' pro každého.

Nakonec nám nezbývá než věřit, že Rally Possible, Janko, Peťo a Corsa jsou připraveni na reparát, a doufat, že tentokrát to bude lepší než loni. Zároveň vás zveme do krásného Krumlova, na rychlostní zkoušky, do servisního zázemí, na SS České Budějovice. Pokud se z jakéhokoliv důvodu nemůžete dostavit, můžete nás sledovat online na našich sociálních sítích.

Děkujeme našim obchodním partnerům za důvěru a podporu, bez které by se Český Krumlov nekonal a fanouškům za přízeň a atmosféru, bez které by rallye nebyla rallye.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist