www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. července 2024, Svátek má Věroslav, zítra Viktor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Preview: Katalánská rally 2006

18. března 2006 • 08:00

První opravdovou asfaltovou soutěží v letošním roce je Katalánská rally, která se jede ve Španělsku. Centrem podniku bude stejně jako v loňském roce namísto Lloret de Mar, město Salou. Tam bude také servisní zóna. Úvodní etapa je tvořena šesti rychlostními zkouškami a měří celkem 137.25 km.

V minulosti se Katalánská rally jezdila nejen na asfaltu, ale také na šotolině. Byla to taková smíšená rally. Až na neustálé výtky ze strany továrních týmů se musela soutěž předělat na čistě asfaltovou. Pro smíšené podmínky se totiž nedaly dobře nastavit vozy.

Již před dvěma lety se začalo znovu hovořit o tom, že by se Katalánská rally měla jet na šotolině. Ke stejnému kroku museli v nedávné minulosti přistoupit také v Itálii, když se ze SanRema přesunul podnik na Sardinii.

Ani letos se ale nepojede na šotolině, ale na tvrdém povrchu. Španělský asfalt je známý především svou drsností a gumy doslova hobluje. Navíc se zkracováním zatáček vyjíždí velké koleje, které posléze mohou mít za příčinu poškozenou olejovou vanu, jako se o tom mohl v minulosti přesvědčit také úřadující mistr světa Sébastien Loeb.

Na posádky čeká celkem 1376.14 kilometrů a z toho ostrých bude 346.43. Jezdci absolvují celkem 16 rychlostních zkoušek. V minulém roce triumfoval Sébastien Loeb s vozem Citroën Xsara WRC.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist