www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Preview: Mexická rally 2006

20. února 2006 • 13:40

Třetí podnik seriálu mistrovství světa Mexická rally by měl také v letošním roce patřit k nejkompaktnějším ze všech soutěží. V seriálu mistrovství světa se drží již třetím rokem a organizátoři se snaží každým rokem svůj podnik zdokonalit.

Oba ročníky Mexické rally patřily, co se týká bezpečnosti, k jedné z nejlépe hodnocených. Organizátoři se nechali slyšet, že chtějí udělat podnik vůbec nejlepším ze všech. Vloni měli problémy s dešti a tak se musely všechny testy na poslední chvíli znovu zkontrolovat.

Stejný problém by mohl organizátory postihnout i letos, jelikož tratě jsou velmi písčité a to činí cesty při delších deštích nesjízdné. Jezdci si tak často musejí dávat pozor na výmoly, které by mohly jejich vůz ve vysoké rychlosti snadno katapultovat do kotrmelců.

Také v letošním roce zavede trať posádky do vysokých nadmořských výšek, a tak stroje znovu přijdou o část svého výkonu. To samozřejmě musejí brát týmy v potaz ještě předtím, než do Mexika odletí. Podle toho se také stroje nastaví.

Na posádky čeká v Mexiku celkem sedmnáct rychlostních zkoušek v délce 359.77 kilometrů. Jezdci pak ve svých speciálech najezdí v průběhu víkendu více než tisíc kilometrů. Minulý rok v Mexiku triumfoval Petter Solberg s vozem Subaru Impreza WRC.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist