www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2011

Na Dakar i do Dakaru

19. prosince 2011 • 18:00

Letka Racing Team jako jediný český tým posílá svoje představitele jak na Dakar 2012, který se pojede z Argentiny přes Čile do Peru, tak do Dakaru - původní verze dobrodružného podniku vedoucí letos z Francie přes Španělsko, Maroko, Mauretánii do Senegalu.

Letka Racing Team Dakar 2012

1979

Dva dny po Štědrém večeru. Venku fouká studený vítr a padá zmrzlý déšť. V tomto sychravém počasí uprostřed Paříže, na náměstí Jardins du Trocadero mrzne 182 posádek. Muži a sedm žen. Mají před sebou start prvního ročníku Rallye Paříž-Dakar. Jsou první. Jsou na začátku něčeho velkého. To zatím nevědí. Nevědí, co na ne v daleké Africe čeká. Nevědí, že do Dakaru, hlavního města Senegalu vzdáleného přes deset tisíc kilometru, dojede jen sedmdesát čtyři z nich. Nevědí, že jeden z nich tuto cestu zaplatí tím nejcennějším, co má. Thierry Sabine pod Eiffelovou věží startuje závod. Ten Závod. Ten Dakar. O kterém snil a který ho za osm let připraví o život. Legenda se právě zrodila. O dvacet dva dnů později, po průjezdu Alžírem, Nigerem, Mali a Senegalem, se svět dozvídá jména prvních vítězů. Cyril Neveu, Gilles Comte a Phillipe Vassard.

Letka Racing Team Dakar 2012

1980

Dva dny po Štědrém večeru, o rok později. Už není možné být někde jinde. Už není možné Nový rok trávit s rodinami. Už ne. Svět se změnil. Ví to René Metge, Bernard Giroux, Hubert Auriol, vědí to ostatní. Každý z nich má své jméno a svůj život. Jejich osudy se spojí. Na pár týdnů. Každý rok. Navždy.

Letka Racing Team Dakar 2012

2011

Dva dny po Štědrém večeru. O třicet tři let později. Už není možné být někde jinde. Už není možné Nový rok trávit s rodinami. Už ne. Víme to všichni. Naše životy se opět spojí. Tomáš Tomeček, Vojtěch Morávek, André Azevedo, Jaromír Martinec a mnoho dalších. Všichni mají jména. Všichni mají své osudy. Opět se musí potkat. Na pár týdnů. Jako každý rok. Navždy.

Dakarský závod byl vždy tvrdý k těm, co ho prožívali. Dakarský závod je tvrdý i k sobě. Před čtyřmi lety se cesty pořadatelů rozdělily. Jedni přenesli značku Dakar do Jižní Ameriky a založili novou éru dálkových závodů. Druzí, povětšinou dlouholetí závodníci, zůstávají tělem i duší věrní Africe a pokračují v dakarské tradici závodem Africa Eco Race.

Musí být těžké se rozhodnout, zda zvolit krásu závodu v Jižní Americe nebo závodit v Africe - na stejných místech, kde se po desítky let potýkali s přízní i nepřízní osudu, techniky a svých schopností závodníci jako Jean-Luis Schlesser, Marc Coma, Juha Kankkunen, Jean de Rooy a mnoho mnoho dalších.

Musí být těžké se rozhodnout. Rozhodují se ale ostatní! My budeme na startu v Argentině na Dakaru. My budeme i na startu v Maroku na Africa Eco Race! Závodní team - Letka Racing Tomáše Tomečka a André Azeveda je letos nejsilnější ve své historii.

Letka Racing Team Dakar 2012

Thierry Sabine určitě bdí nad oběma závody a musí se usmívat. Duch jeho legendy pokračuje a je silnější než kdykoliv před tím.

Letka Racing Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist