www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2012

Rally Krkonoše dětem

29. května 2012 • 08:00

V letošním roce se Rally Krkonoše rozhodla věnovat svou pozornost více dětem a jejich bezpečnosti – tedy budoucí generaci fanoušků a možná i dobrovolných pořadatelů.

Václav Kopáček - Petr Picka (Škoda Fabia) - Rally Krkonoše 2011

Standardní bezpečnostní informace se k divákům dostávají zpravidla čtyřmi cestami. V prvé řadě jsou to bezpečnostní letáky zasílané do všech dotčených obcí a rozdávané na tratích RZ během závodu. Dále jsou to tištěné programy, internetové stránky a běžné sdělovací prostředky. Novinkou letošního roku bude tzv. „Dětský program“ distribuovaný nejprve do trutnovských škol a následně také na Krakonošově náměstí při doprovodném programu před představením posádek.

Tento speciální program bude kromě základních informací o rally a bezpečnostních informací zahrnovat také soutěž a drobné hry. Vyhodnocení soutěže bude probíhat během pátečního odpoledne dne 8. 6. na Krakonošově náměstí u stánku BESIP.

Právě BESIP se stal jedním z partnerů projektu „Děti a bezpečnost“ a chystá pro malé návštěvníky program zaměřený na dopravní výchovu s rozmanitými trenažéry a hrami. Dalším partnerem je internetový magazín Sport Motor News. Právě výhra v anketě tohoto magazínu o nejlepší rally roku 2011 bude věnována na výrobu programu určeného pro děti.

„Domníváme se, že cesta zákazů není jediná varianta. Proto bychom rádi udělali něco také pro prevenci a seznámili s možnými nebezpečími i nejmladší diváky, kterým jsme zasvětili páteční odpolední program na náměstí,“ říká zástupce ředitele rally pro bezpečnost Vladimír Hlavatý.

Nezbývá než doufat, že tato dopravně-bezpečnostní akce přinese své ovoce, a děti si kromě malého dárku odnesou hlavně příjemné zážitky a poučení.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist