www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rally Sprint Série + Pohár 2+ 2015

Štolfa s Hawlem se chystají na sezónu 2015

11. února 2015 • 15:00

Řadou změn prochází česká rally v sezóně 2015. A jestli to byly změny pozitivní, to ukážou teprve nadcházející měsíce. První rally odstartuje až v dubnu a ze šampionátů vymizelo Mistrovství ČR ve sprintrally a také Pohár ČR v rally. Místo nich pojedou posádky tzv. Rallysprint sérii a Pohár+. Z velkého mistrovství zmizel statut mezinárodního mistrovství. Zda to byly správné kroky, ukáže až četnost a kvalita posádek ve startovních listinách. A v neposlední řadě je součástí šampionátů i menší počet soutěží než v předchozích letech. Paradoxně nejvíce rally je zařazeno v Mistrovství ČR historiků.

Jindřich Štolfa - Zdeněk Hawel (Škoda 130 RS) - Rally Vsetín 2014

První sezónu absolvovala s nově postaveným vozem Škoda 130 RS v roce 2014 zkušená podkrkonošská posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel. A nevedli si vůbec špatně. „Hlavním cílem sezóny 2014 bylo vůz Škoda 130 RS otestovat v ostrém závodním režimu a pokusit se „vychytat mouchy“ na technice. A to se doufám podařilo,“ přibližuje záměr posádky Jindřich Štolfa. Štolfa vedle eresy usedl ve dvou soutěžích i za volant Škody 130 L a s Renatou Mourkovou úspěšně absolvoval Historic rally Vltava a Rally Bohemia.

Na soutěžích ve Vyškově a na Kopné byla posádka Štolfa – Hawel s vozem Škoda 130 RS nucena odstoupit vždy z čelní pozice pro závady, které nešlo předvídat. Ve Vsetíně byli druzí ve třídě a pátí ve skupině V. I přes problémy se jim dařilo v Pačejově, kde nakonec z beznadějné pozice mohutným závěrem vybojovali čtvrtou příčku. Vynikající soutěž se povedla dvojici Štolfa – Hawel při Rally Příbram. Z hornického města si odvezli tři poháry – za vítězství ve třídě V1 i ve skupině V a neuvěřitelné druhé místo v absolutním pořadí Poháru ČR. Celkově vybojovali ve třídě V1 pro rok 2014 v Poháru ČR bronzovou příčku.

Pro sezónu 2015 prošel vůz Škoda 130 RS důkladnou repasí, kterou provedl osvědčený tým mechaniků v dílně v Kojetíně a bylo na něm provedeno i několik technických vylepšení. Snahou posádky bude prosadit se v jednotlivých soutěžích ve své kategorii opět na medailové pozice. „Děkujeme týmu mechaniků, který tvoří Ing. Pavel Šťastník, Jaromír Juřena, Tomáš Juřena, Zdeněk Spiegl, Tomáš Jež a Zdeněk Konečný, za dokonalou přípravu soutěžního speciálu. Těšíme se, že jejich snahu zúročíme již při první letošní rally, kterou bude dubnová Valašská rally,“ chválí tým spolupracovníků spolujezdec Zdeněk Hawel.

V sezóně 2015 má posádka v plánu starty na sedmi soutěžích. V rámci Rallysprint série odstartují na Valašské rally, Rallysprintu Kopná, Rally Vyškov, Rally Pačejov, Rally Jeseníky a Rally Vsetín. V Mistrovství ČR historických vozů by pak neměli chybět s vozem Škoda 130L na Rally Bohemia. Pokud by se našel nový sponzor, posádka se nebrání startům v dalších vybraných soutěžích.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist