www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rally Sprint Série + Pohár 2+ 2015

Boj nejen o tituly, ale také proti rakovině

10. dubna 2015 • 18:41

Již tento víkend 10.-11. dubna začne česká rally sezóna 2015, a to ve Valašském Meziříčí. Tentokrát však svoji jízdou podpoří závodní týmy i charitu.

Valašská rally odstartuje již tuto sobotu novou sezónu českého rallysportu. Jako každý rok budou k vidění vzrušující příběhy a napínavé boje mezi jezdci a týmy automobilových soutěží. Svoji premiéru tuto sezonu bude mít naprostý nováček v říši rallysportu Nadační fond Šance onkoláčkům. Propojení sportu a neziskového sektoru má již dlouholetou tradici a NF Šance onkoláčkům na tuto tradici naváže projektem „Jedeme v tom s vámi“.

NF Šance onkoláčkům se zaměřuje na podporu dětí s onkologickým, či jiným závažným onemocněním, kdy dětem i jejich rodinám pomáhá lépe zvládat boj s nemocí. Jedná se především o materiální pomoc v podobě léčivých přípravků, oblečení, či alternativních léčiv.

NF navázal na předešlou činnost neziskové organizace Domažlická šance onkoláčkům, která byla založena na podporu malého Matyáška trpícího onkologickým onemocněním. Matyáškův příběh vyvolal v širokém okolí obrovský zájem a touhu pomoci, že se jeho maminka, spolu se zakladatelkou Domažlické šance onkoláčkům, rozhodla založit Nadační fond Šance onkoláčkům a materiálně a finančně tak podporovat i další rodiny s podobně nepříznivým osudem.

Hlavním partnerem projektu „Jedeme v tom s vámi“ je RZ1 RallyShop, obchod pro profesionální i amatérské závodníky a všechny fanoušky rally. Již tuto sobotu budou mít závodní týmy možnost vyjádřit podporu onkologicky nemocným dětem umístěním samolepky s logem nadačního fondu na svoje závodní auto. Další možností, jak pomoci onkologicky nemocným dětem, je připnutí kovové placky, které budou dostupné ve dvou designech na stánku RZ1 RallyShop, a to nejen pro závodní týmy, ale také pro širokou veřejnost. Za cenu jedné placky, symbolických 50,- kč, lze pro nemocné děti koupit výživný NutriDrink, NutriKrém, respirační roušky a jiné věci nezbytné pro každodenní boj s nemocí.

Jako první se do projektu „Jedeme v tom s vámi“ přihlásil WRCko Rally Team v čele s jezdcem Honzou Pilařem. „Když jsem s rally začal, chtěl jsem vždy rozdávat radost. Ať už sobě, tak lidem okolo trati. S tímto projektem, který podle mě dává víc než smysl, se otevírá další možnost, jak pomoci a rozdat trochu té radosti. Věřéím, že se k nám brzy připojí i další týmy a společně česká rally pomůže dobré věci, pomůže nemocným dětem. A to má smysl!“ dodává jezdec.

Rally tak možná nebude spojována už jen s nebezpečím a vysokou rychlostí, ale také s lidmi s dobrým srdcem a chutí pomáhat.

Tak co, jedete v tom s nimi?

Více info o Nadačním fondu na www.sanceonkolackum.cz

DeNisa
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist