www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rally Sprint Série + Pohár 2+ 2015

Děti podpoří valašskou rally výtvarnou soutěží

30. listopadu 2015 • 09:00

U příležitosti konání 35. ročníku Valašské rally 2016, která se uskuteční ve dnech 15. – 16. dubna 2016 v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice, vyhlašuje pořadatel uvedené automobilové soutěže, JT Rally Team Vsetín, výtvarnou soutěž na téma Nakresli rally.

V pořadí druhý ročník soutěže pro děti z mateřských a základních škol a studenty středních škol je připravován ve spolupráci se Základní školou Vsetín, Sychrov 97 a Muzeem regionu Valašsko. Podpory se akci dostává také od organizátora Valašské rally 2016 AutoMotoKlubu Rallye Sport – Vsetín, společností Rocksteel Šenov u Nového Jičína a Svarmetal Skotnice a redakce Valašského deníku.

Snahou pořadatele výtvarné soutěže, JT Rally Teamu, je seznámit veřejnost s výtvarnou představou dětí a mládeže o Valašské rally, rychlých autech a jejich posádkách či krajině, kterou soutěžní vozidla projíždějí.

„Nebo také o fair play v motoristickém sportu, ztvárněnou klasickou či netradiční a zajímavou výtvarnou technikou, kterou u nejmladší generace Valašská rally, jež patří k nejstarším a nejnáročnějším v České republice, vyvolává,“ uvedla za organizátory výtvarné soutěže předsedkyně hodnotitelské komise, Jaroslava Ševčíková ze Základní školy Vsetín-Sychrov.

Do prvního ročníku výtvarné soutěže, jehož mottem bylo: Valašská rally je hit! Pojďme ji nakreslit a pak jí na tratích zafandit!, zaslali děti a mladí lidé organizátorům přes 180 výtvarných prací.

Druhý ročník výtvarné soutěže Nakresli rally vyhodnotí organizátoři při slavnostním odpoledni v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí dne 12. dubna 2016. A to za účastní nejen představitelů Valašky, ale také zástupců soutěžních posádek 35. ročníku Valašské rally 2016. Poté budou práce prezentovány ve výstavních prostorech zámku.

Záštitu nad druhým ročníkem výtvarné soutěže dětí a mládeže Nakresli rally, pořádané u příležitosti 35. ročníku Valašské rally 2016, převzali poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Petr Kořenek a místostarostka města Valašské Meziříčí Yvona Wojaczková.

Dušan Póč
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist