www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní­ soutěže 2016

Szejové předvedli show na třech kolech

16. prosince 2016 • 13:00

54. Rally Barborka a celá sezóna 2016 je historií. Bratři Szejové, podobně jako v minulém ročníku, úspěšně zakončili varšavský závod v první desítce absolutní klasifikace. Tento výsledek jim otevřel dveře do závěrečné sekce na ulici Károwá. Ale tentokrát k nám Paní Károwá nebyla přívětivá. Po nárazu do obrubníku nebyli schopni Jarek a Marcin projet celý úsek, když přišli o levé zadní kolo svého Subaru. A to se tak často nevidí, přesto kluci nezapomněli na fanoušky a cestou k cíli jim připravili pořádnou show.

Jaroslaw Szeja - Marcin Szeja (Subaru Impreza Sti) - Rajd Barbórka 2016

Jarosław Szeja: „Jsme u cíle této sezóny a překvapivě jsme ji zakončili na třech kolech. Počasí na Károwé bylo stabilní, ale nevyhnula se nám smůla. Dolní část úseku jsme projeli plynule a s dobrým tempem, ale do pravé zatáčky pod viadukt jsme vjeli příliš rychle a narazili imprezou do obrubníku natolik silně, že zadní levé kolo ´odřeklo´ další spolupráci. V závodě to znamenalo konec nadějí, ale s Marcinem jsme si řekli, že zkusíme alespoň dojet do cíle a odvděčit se divákům na tribunách.

Doufám, že jsme připravili fanouškům pěknou zábavu a podařilo se nám efektně rozloučit se s Barborkou. Tento rok se postup do závěru varšavského závodu stal ještě těžším. Třídu ovládla silnější auta než naše produkční Impreza, a to vozy specifikace R5 a Proto. Konkurence byla silná a dobře připravená na takové počasí. Snažili jsme se jet moudře a částečně se to i podařilo. Vyvarovali jsme se chyb, ale neunikli jsme technickým problémům. V úvodu jsme bojovali s převodovkou a brzdami. Také volba pneumatik nebyla zcela optimální. Kdyby se toto všechno nestalo, jistě bychom měli větší šance na vítězství. Dali jsme ze sebe vše, takže i tento výsledek je uspokojující. Za rok bude lépe!

Chtěl bych využít situace a ještě jednou poděkovat všem, kteří nám drželi palce, celému týmu, který se skládá už ze skoro dvaceti lidí, našim rodinám a všem partnerům: GK FORGE - kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED, STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER, MOTOWIZJA a OX.PL – jsem rád, že jsme se mohli společně objevit na Barborce.“

Marcin Szeja: „Byl to opravdu intenzivní víkend. Na úsecích se počítala každá setina sekundy a jízda po ucpané Varšavě snad ještě zvyšovala adrenalin v krvi. Chvílemi to bylo opravdu těžké, ale i přes různé potíže se celý tým dokonale předvedl a podařilo se nám úspěšně zdolat další závod. Výsledek, i když o jedno místo horší, bylo tento rok těžší získat.

Co se týká Károwé, představovali jsme si jiný konec sezóny, ale fanoušci si ho o to více zapamatují. Jsem rád, že i když jsme zde měli pauzu, lidé si nás stále pamatují. Ve Varšavě jsme se o tom přesvědčili již několikrát. Děkuji všem, kteří se při startu angažovali, a Kajtovi a Jarkowi gratuluji k fenomenální jízdě a výsledku, který se zapsal do historie. Sebastianu Fryczovi se také návrat na Barborku a Károwou výborně povedl.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist