www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rally Super Serie 2006

Prachatické repete

21. září 2006 • 04:00

Po šestitýdenní přestávce se kolotoč K4 Poháru České republiky v rallye vrací opět na jih Čech do Prachatic. V závěru týdne tam šampionát pokračuje čtvrtým ročníkem Rallye Elektro Kadlec, jež je tentokrát zařazena také do Rally Super Série a Mistrovství České republiky historických automobilů.

Na startu své téměř domácí soutěže nebudou chybět ani posádky historického VSV rallye teamu. Letos naposledy uvidí diváci na trati dvojici Michal Habart a Václav Vaněček se Škodou 120 S Rallye. Ti mají na čele tabulky třídy HA2 již takový náskok, že v případě prachatického triumfu se stanou jistými vítězi této kategorie pro letošní rok. Jiný výsledek se od nich totiž ani neočekává, jelikož již při červencových Prachaticích prokázali Habart s Vaněčkem svoji rychlost a po neskutečné honičce s týmovým kolegou Maškem vyhráli třídu a zároveň dojeli na osmé příčce absolutního pořadí. O to větší výzvou budou pro Habarta silní soupeři z mistrovství historiků – Emil Triner, legendární Josef Sivík (oba Škoda 130 RS) a Tomáš Drásta s vozem VAZ 2101. Z pohárových soupeřů přijedou tradiční rivalové Zdeněk Zlámal (Škoda 130 L) a Pavel Petr (Škoda 110 R).

Ve zcela jiné pozici ale budou Pavel Stráský a Roman Volek se Škodou 130 L/A. Ti sice vedou třídu V3 Škoda s náskokem 25 bodů před Jiřím Šubrtem, ale v závěru sezóny se budou muset hodně snažit, aby jej udrželi za sebou. Jezdec má ale v hlavě jasno: „Jsem rád, že jsme se po Lužických horách opět sešli ve třídě všichni, tedy kromě Tomáše Macháčka. Pokud chceme pomýšlet na titul, bereme samozřejmě jenom první místo! Sami ale víme, že Šubrt i Žalský budou velmi rychlí, ale my se pokusíme být ještě rychlejší!“ poodkryl svoje cíle s úsměvem a jistou mírou nadsázky Pavel Stráský. „Na autě byla po minulých Prachaticích nutná oprava přední části vozu, která hodně špatně snášela dlouhé skoky na bělečské erzetě. Teď se pokusíme posunout hranici dopadu ještě o metr dál,“ žertuje před startem ´pilot´ Stráský. Kromě již zmíněných konkurentů Jiřího Šubrta a Jana Žalského se Škodami 130 LR poměří síly s naší posádkou i Jan Effa se Škodou Rapid.

Rallye Elektro Kadlec Prachatice startuje v pátek úderem šesté hodiny večerní a na soutěžní dvojice čekají první průjezdy úvodní trojice rychlostních zkoušek. Na stejných úsecích se soutěžáci poperou o vteřinky i v sobotu při absolvování dalších tří průjezdů. Pátý podnik K4 PČRR 2006 tak měří přes 350 kilometrů, z čehož 140,80 kilometrů náleží rychlostním zkouškám. Habart a Vaněček vyrazí na trať se startovním číslem 38 a Stráský s Volkem povezou na dveřích svého vozu číslo 42.

VSV Rallye Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist