www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

BF Goodrich přijde o svou ikonu

5. prosince 2006 • 01:30

Jedna z nejzkušenějších postav v pneumatikářské branži opouští automobilové soutěže. Aime Chatard, který celou svou kariéru spojil s gumárenskými giganty Michelin a BF Goodrich odchází od ledna nadcházejícího roku do důchodu.

Chatard pracoval dlouhých osmatřicet let pro francouzskou společnost Michelin, poslední třináct sezón pak byl upsán k sesterské BF Goodrich. V poslední době pracoval jako šéf sportovních aktivit tohoto koncernu a byl tedy přímo zodpovědný za úspěchy na poli automobilových soutěžích.

Poprvé přišel do společnosti Michelin v roce 1977 po několikaleté spolupráci jako testovač pneumatik pro motocykly. Svou rozlučku si pak nachystal na právě uplynulou Wales Rally GB. Oslava se konala ve Felindre a zúčastnila se jich řada lidí ze závodní branže včetně jeho nástupce, Matthieu Bonardela.

Chatardův přínos pro automobilové soutěže je neoddiskutovatelný a napevno se vryl do historie tohoto odvětví. „Vývoj pneumatik je nekonečným procesem a kdo se chce udržet na špici, musí se pořád dívat dopředu. Práce pro výrobce pneumatik v oblasti motoristického sportu je privilegovaná pozice,“ říká Aime Chatard.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist