www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

O Duvala má zájem Suzuki a Mitsubishi

11. prosince 2006 • 10:50

V minulém týdnu jsme vás informovali o tom, že Francois Duval má dvě velmi seriózní nabídky, které nyní zvažuje. Kromě toho má také stále otevřeny dveře ke spolupráci s týmem First Motorsport, kde startoval v letošním roce s Fabií WRC.

Nabídky se týkají týmů Suzuki a Mitsubishi. Pokud by mladý Belgičan na některou z nich kývnul, nemusel by se bát toho, že by musel za své starty platit. Byl by to on, kdo by pobíral za své služby gáži.

Francois Duval se ale stále ještě nerozhodl, s jakým vozem a týmem vyrazí do Rallye Monte Carlo. Nyní zřejmě čeká, jak dopadnou jednání Willyho Collignona se Škodovkou, který se vydal do Prahy.

Nicméně belgickému jezdci vadí, že u Mitsubishi zatím není vyjasněna otázka financování celé sezóny 2007 a u Suzuki by se jednalo o prvním start až na Finské rally, kde chtějí Japonci poprvé vyzkoušet v ostrém tempu Suzuki SX4 WRC.

Willy Collignon tak stále doufá, že Francois Duval zůstane právě v jeho týmu. „Hovořil jsem s Francoisem a řekl mu, že pro něj jsou dveře stále otevřené. My ale musíme zajistit dostatek financí na celý rok. Do Monte Carla už nezbývá příliš mnoho času, takže musím práci urychlit, aby se vše již brzy vyjasnilo,“ doplnil na závěr Collignon.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist