www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

David Bozian: Letošní sezóna byla pro nás úspěšná

15. prosince 2006 • 12:25

Technický ředitel společnosti Bozian Racing David Bozian prohlásil, že sezóna 2006 byla pro tým OMV Peugeot Norway WRT velice úspěšná. Pro tento tým společnost Bozian Racing chystala po celou sezónu Peugeoty 307 WRC.

Mezi týmy M2 tak suverénně vyhrál právě tým OMV Peugeot Norway WRT a dlouhou dobu také šlapal na paty továrnímu týmu 555 Subaru WRT. „Vyhráli jsme mezi týmy M2, ale to nebyl náš cíl. Chtěli jsme stačit i továrním týmům a myslím, že jsme v tomto ohledu uspěli,“ prohlásil David Bozian.

„Především pak proti Subaru, který jel kompletní šampionát. Kdyby jel také jen dvanáct soutěží, jako my, pak bychom skončili v šampionátu třetí. Získali jsme celkem pět stupňů vítězů. Čtyřikrát díky Manfredu Stohlovi a jednou skončil třetí Henning Solberg. Také nesmíme zapomenout na úspěch Gigiho Galliho, který jel s Peugeotem 307 WRC třikrát.“

„Manfred skončil v šampionátu jezdců čtvrtý, což je fantastický výsledek. Také Henning předvedl, že patří mezi špičkové jezdce,“ pokračoval Bozian.

Technický ředitel nezapomněl ani na spolehlivost Peugeotu 307 WRC. „Celý rok fungoval Peugeot 307 WRC skvěle. Patřili jsme k nejspolehlivějším týmům v mistrovství světa. Neměli jsme prakticky jediný vážný problém. Jsme na to právem hrdí.“

Tým Bozian Racing však zatím neví, jak to s ním bude v sezóně 2007. Jeho program musí být ještě potvrzen. „Nemáme už moc času a chtěli bychom startovat na Monte Carlu. Zatím ale není nic rozhodnuto. Možná se pak objevíme v následujících soutěžích,“ dodal na závěr David Bozian.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist