www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Andreas Aigner pojede v roce 2007 seriál PC WRC v Mitsubishi

15. prosince 2006 • 12:55

Red Bull Rally Team oznámil, že jeho pilot Andreas Aigner pojede také v sezóně 2007 seriál mistrovství světa. Nebude to však ve speciálu WRC, ale v Mitsubishi Lanceru Evo IX (N), se kterým absolvuje vybrané podniky Production´s Cupu.

Mladý rakouský pilot bude mít navíc příležitost hodně testovat, aby se i nadále mohl posunovat kupředu. Kromě podniků v PC WRC by měl Aigner odjet také některé další světové rally v rámci získávání zkušeností.

V letošním roce dokázal zajet hned několik velmi slušných časů a nejlepšího výsledku dosáhl na Německé rally, kde dojel s Fabií WRC na vynikajícím šestém místě absolutně. Jeho cílem tak bude pro rok 2007 sbírání dalších poznatků s jiným vozem a také zisk titulu mistra světa v PC WRC.

Andreas Aigner řekl: „Už se těším na další příležitost, která se mi naskytla. Rozhodně do toho půjdu naplno hned od začátku. Bude to dobrá příprava na plnou sezónu ve WRC, stejně tak to udělalo několik světových jezdců a byl to správný krok. Určitě udělám vše proto, abych získal titul v PC WRC.“

O vůz Mitsubishi Lancer Evo IX bude pečovat tým BRR, který se o Andrease staral také v letošním roce. Šéf týmu Raimund Baumschlager doplnil: „Naším cílem bude jednoznačně titul v PC WRC. Nebude to lehké a pilot i tým do toho budou muset dát vše. Snažíme se pro Andrease zajistit maximum startů, takže nebude chybět ani v Monte Carlu a Norsku, i když nejsou součástí PC WRC.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist