www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Jednání se Škodovkou ztroskotalo... Duval zatím bez auta

15. prosince 2006 • 22:30

Spolupráce mezi týmem First Motorsport a společností Škoda Auto nebude v roce 2007 pokračovat. Belgický tým tak nebude mít pro Duvala Fabii WRC ani s minimální podporou a v tom případě se bude muset poohlídnout po jiné alternativě.

Šéf belgického týmu Willy Collignon připustil, že Škodovka jeho návrh odmítla a nehodlá již nadále o spolupráci s First Motorsport jednat. Podporu tak bude mít ve Fabii WRC pro rok 2007 pouze Jan Kopecký.

„Při jednáních s českou stranou byly vždy nějaké problémy,“ řekl na úvod zklamaný Duval, který nad jednáním Škodovky jen kroutil hlavou. „Poradil jsem Willymu aby zavolal do M-Sportu. Třeba bych mohl jet v Monte Carlu se stejným vozem, s jakým tam letos startoval Pieter Tsjoen.“

Collignon ale stále doufá, že najde nějaké řešení vyvstalé téměř kritické situace. „Nechci dopadnout jako Kronos Racing, kteří mají auta jen pronajaté od Citroënu a nesmí s nimi vůbec nic dělat,“ řekl smutně Collignon.

„Mně je nejvíce líto Belgium Škoda, která nám chtěla pomoci a podpořit nás. Teď si musím všechno dokonale promyslet...možná půjdeme i do kategorie Super 2000. Rallye Monte Carlo jsme také ještě nevyškrtli a budeme hledat jiné možnosti,“ dodal na závěr Collignon. Neřekl však, zda se bude řídit radou Francoise a zavolá Wilsonovi do M-Sportu.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.12.2006 14:04
Mara
Někdo nechce, aby se škodovkou jezdil někdo rychlrjší jsk Kopecký.
16.12.2006 20:46
Ramon
breaky, nejsem fanatik do Kopce, ale myslím si, že pro vývoj a testování auta je jim platnější než Duval, který "jenom" kroutí volantem a o nic jiného se nestará.
16.12.2006 13:23
Breaky
Třeba je to tak že chce ušetřit co nejvíc peněz pro S2000.Je ale pravda že pokud bych se měl rozhodnout jestli podporovat Kopejdu na 13 a podobných místech nebo Duvala na 3,4,5 místech,sice ne v cíli ale viditelného tak budu podporovat ta 3,4,5 místa.je potom otázkou jestli není lepší se na to vykašlat uplně a rok jen vyvijet.....
15.12.2006 22:52
Hrazda
Tak to mě celkem sere. Těšil jsem se na to, že bude Fabia s Duvalem příští rok na pódiu. No uvidíme co ještě vymyslí. A co Kronos, Bozian, ....
toplist