www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Manfred Stohl a Daniel Carlsson se dohodli s Kronosem

16. prosince 2006 • 01:00

Rakouské překvapení letošní sezóny Manfred Stohl a mladý švédský pilot Daniel Carlsson se dohodli se záložním týmem Citroënu, belgickým Kronosem, na startech v nadcházejícím ročníku mistrovství světa v barvách OMV Kronos Citroën World Rally Teamu.

Čtyřiatřicetiletá největší současná rakouská soutěžácká hvězda se společně s Ilkou Minor zúčastní všech šestnácti podniků mistrovství světa. „Fakt, že opět pojedu všech šestnáct soutěží mistrovství světa zní jako sen. Navíc pojedu v týmu mistra světa. S Kronosem se znám již z roku 2005, kdy jsem s nimi dosáhl své první stupně vítězů v mistrovství světa. Tým pracuje perfektně a výhodou je i úzká spolupráce s Citroënem Sport. Díky těmto faktům máme na to obhájit či vylepšit své letošní pozice,“ prozradil Manfred Stohl.

Stohlovým týmovým kolegou bude Daniel Carlsson, kterému se nepodařilo získat místo u týmu Mitsubishi. Třicetiletý Švéd by se měl představit na šesti soutěžích mistrovství světa - ve Švédsku, Norsku, Portugalsku, Itálii, Řecku a Finsku. „Je to vynikající pocit být členem týmu OMV Kronos Citroën World Rally Team. Jsem si jistý, že Citroën Xsara WRC je nejlepší soutěžní auto na světě. Společně s Manfredem se známe již delší dobu a na spolupráci s ním se hodně těsím,“ řekl Daniel Carlsson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.12.2006 16:21
Cito
To by mohla byt velice dobra dvojka. Uvidime.... Kazdopadne kazdy dalsi tym je jedine prinosem...
toplist