www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Juan Pablo Raies si konečně vyzkouší Focus WRC 06

18. prosince 2006 • 01:00

Argentinský pilot Juan Pablo Raies si konečně na začátku tohoto týdne bude moci vyzkoušet speciál Ford Focus WRC 2006, se kterým se v příštím roce představí v seriálu mistrovství světa.

Jeho spolujezdcem bude Jorge Perez-Companc, který je bratrem jedničky nově vzniklého týmu Munchis Ford WRT Luise Pereze-Companca.

Raies odjede s britským speciálem celkem deset soutěží seriálu MS. Hlásit v M-Sportu se musí se svým spolujezdcem v pondělí ráno, kde mu bude doladěn Focus WRC 06 na jeho postavu. Také se musí vyrobit nová sedačka.

První test začne v úterý ráno. „Musíme si vůz vyzkoušet, abychom zjistili, jak se vlastně v ostrém závodním tempu chová,“ řekl na úvod Raies. „Jak mi již říkal Luis Perez Companc, tak nový Focus WRC 06 je v mnohém lepší, než předcházející verze z roku 2005. Už se nemohu dočkat.“

„Přítomen ve Velké Británii bude také Jose-Maria Volta, který je spolujezdcem Luise, aby pomohl Jorgemu se lépe sžít s novým vozem. Bude to také poprvé, co se setkáme s mechaniky našeho týmu, kteří o nás budou pečovat po celý rok 2007,“ dodal na závěr Raies.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist