www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Kris Meeke: V MS rychlost ani talent nestačí!

19. prosince 2006 • 01:00

Britský mladík Kris Meeke, který je chráněncem Colina McRae, prohlásil, že v mistrovství světa není místo jen pro rychlé a talentované piloty, ale především pro ty, kteří mají za sebou silného sponzora ochotného hodně platit.

Především proto tak ještě ani on nemá pro sezónu 2007 angažmá a zatím to vypadá velmi špatně. „Chci jet mistrovství světa a když přijde dobrá nabídka, pak půjdu, ale rozhodně se nehodlám nikde doprošovat,“ řekl na úvod nazlobeně Meeke.

Britský pilot počítal také s tím, že by mohl v roce 2007 usednout do jedné s Xsar WRC, nicméně tým Kronos Racing oznámil, že za něj pojede Manfred Stohl a Daniel Carlsson. Švéd sice absolvuje jen vybrané soutěže, ale jelikož Meeke nechce za své starty s Xsarou WRC platit, je velmi nepravděpodobné, že by na zbývajících soutěžích jel právě on.

„Dostal jsem i nabídku na to, abych jezdil společně s Andreasem Aignerem za Red Bull v produkčním Mitsubishi. Podle mě to ale k ničemu nevede. V minulosti už jsme mohli několikrát vidět, jak se jezdec stal mistrem světa v PC WRC a stejně mu to bylo nanic. Žádnou další šanci ve WRC nedostal.“

„V mistrovství světa je to především o penězích. Není to o talentu ani rychlosti. Pokud chceš řídit vůz WRC, pak si za to musíš zaplatit. Nemá smysl jezdit něco jiného než mistrovství světa, jedině tam to má pro mne nějaký smysl. Uvidím, co budu dělat dále,“ dodal na závěr Meeke.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.12.2006 16:41
Pluto - moderátor
Jenze s tímto pravidlem by to zabalil Wilson, protože by pro něj nemělo smysl v kolotoči zůsávat. A zbyl by Citroën a Subaru...
19.12.2006 18:19
Breaky
Jinak,nepožadovala peníze. Vím ,kontrola těžká.Jen nápad
19.12.2006 14:57
ajaj
A nechceš jim diktovat i kolik jim má platit? Jak bys to kontroloval?
19.12.2006 13:38
Breaky
Jak už jsem psal jinde,jsem pro pravidlo aby automobilka kteráchce bodovat do značek musela oba piloty platit.Tím by měla zájem o pravdu ryclé jezdce a ne bohaté. nebo zrušme wrc a bude otevřená cesta pro víc lidí.
toplist