www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2006

První jezdec oficiálně oznámil svou účast v ME

18. prosince 2006 • 19:00

Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích čeká v nadcházející sezóně velká změna. Poprvé v historii se totiž musí jezdci, kteří mají zájem o tento titul bojovat, do šampionátu přihlásit. O uplynulém víkendu se objevil první jezdec, který oficiálně oznámil zájem v nadcházejícím mistrovství Evropy startovat.

Tímto jezdcem se stává dvaatřicetiletý rodák z Coma Corrado Fontana. Nedaleko autodromu v Monze žijící Ital má za sebou bohatou kariéru, kterou začínal v pro Itálii typickém pohárovém seriálu Fiatů a přes různé verze KITových vozů se dostal až ke speciálům WRC.

V roce 2001 objel kompletní sezónu JWRC, potýkal se však technickými problémy svého Peugeotu 206 S1600, přesto skončil celkově osmý se stejným bodovým ziskem, jako šestý Francois Duval. Poté se však za volantem Toyoty Corolly WRC, Fordu Focus WRC a ve finále i Peugeotu 206 WRC soustředil na Italian Rally Cup, který v letech 2002, 2005 a 2006 vyhrál absolutně.

To je však pro Fontanu málo a tak se začal poohlížet po startech v zahraničí. Nakonec mu pomohlo oficiální stáhnutí automobilky Fiat z tohoto seriálu. Po krátkém, ale úderném jednání se podařilo dojednat zajímavý projekt. Corrado Fontana se společně se svým stálým spolujezdcem Renzem Casazzou zúčastní všech podniků mistrovství Evropy za volantem extovárního Fiatu Punto S2000, které pro něj bude připravovat italská stáj Grifone.

Corrado Fontana je zatím jediným jezdcem, který oficiálně oznámil zájem startovat v mistrovství Evropy. Druhým, kdo se tímto faktem netají (avšak zatím nic oficiálně nepotvrdil) je Michal Solowow, který prodává své Clio S1600 a zajímá se o vůz specifikace S2000. Určitá jednání ohledně ME vede i jezdec tureckého Fiatu Volkan Isik. Kdo však bude mít o evropské soutěže opravdu zájem se ukáže až v polovině dubna, kdy je první uzávěrka do mistrovství Evropy.

Video z představení projektu Corrada Fontany + první testy Fiatu Punto S2000

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist