www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Daniel Carlsson o svém novém angažmá

19. prosince 2006 • 10:20

Na konci minulého týdne se v médiích objevila zpráva, že Daniel Carlsson usedne společně s Manfredem Stohlem do Xsary WRC. Jeho kalendář zatím v týmu OMV Kronos Racing obsahuje celkem šest soutěží.

Švédský pilot v letošním roce dosáhl svého zatím největšího úspěchu na Švédské rally, když dokázal ve strhujícím souboji porazit v Lanceru WRC Galliho a dojel si pro celkové třetí místo.

„Je to pro mne čest, že mohu startovat za takový tým,“ řekl na úvod Carlsson. „Tým Kronos Racing je velmi kvalitní tým, který má k dispozici vynikající Xsary WRC. To mi umožní bojovat se světovými jezdci ve velmi dobrém týmu. Tak kvalitní program jsem ještě nikdy neměl.“

„Vůbec poprvé se budu moci na domácí Švédskou rally předem připravit. Určitě mi to hodně pomůže především v první etapě. Tam jsem vždy ztratil tím, že jsem se sžíval s vozem. Kromě toho se objevím také v Norsku. Myslím, že v obou těchto zemích mám mnoho fanoušků a jízda na sněhu mě baví, takže si hodně věřím. Těším se na start s Xsarou WRC,“ doplnil Carlsson.

Šest soutěží Daniela Carlssona:

Swedish Rally

Rally Norway

Rallye de Portugal

Rally d'Italia-Sardegna

Acropolis Rally 2007

Rally Finland

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist