www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Matthew Wilson se na sebe zlobí

19. prosince 2006 • 13:00

Pilot týmu Stobart VK Ford Matthew Wilson řekl, že v letošním roce nezískal v seriálu mistrovství světa dostatek bodů. Přitom absolvoval kompletní šampionát, tedy šestnáct podniků.

Mladý britský pilot nastoupil do sezóny 2006 bez zkušeností a hned usedl do vozu Ford Focus WRC, o který se mu staral tým Stobart. Jeho manažerem byl Malcolm Wilson, tedy jeho táta. Přesto, že v Argentině dojel osmý a vyhrál také rychlostní zkoušku, není s letošní sezónou příliš spokojen.

„Letošní sezónu jsem si opravdu užil. Byla to pro mě velká šance,“ řekl na úvod Wilson. „Zažil jsem letos několik dobrých a několik špatných okamžiků. Také se mi některé soutěže líbily více a jiné méně.“

„Myslím ale, že jsem měl celkově získat více bodů. Především pak v Japonsku, Austrálii a Novém Zélandu. Byl jsem vždy na bodované pozici a pak přišly problémy nebo moje chyba a bylo po nadějích. Jediný bod za celý rok je opravdu velmi málo, hodně se za to na sebe zlobím,“ pokračoval Wilson junior.

Britský jezdec však doufá, že v roce 2007 bude vše jinak. K dobrým výsledkům by mu měly pomoci především nasbírané zkušenosti. „Získal jsem letos opravdu velké množství zkušeností, které se budu snažit využít již v Monte Carlu. Bude to pro všechny úplně nová rally. Už se nemohu dočkat. Jistě nás čeká zajímavá úvodní rally,“ dodal na závěr Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.12.2006 07:08
ivo
Myslím že nemá proč se zlobit.Jestli bude pokračovat trend posledních pár let,tak budou jezdit špičková auta jen protekční synáčci a mezi nimi snad poslední nebude.A Meeke,Pons a spol. jim budou u TV fandit.....
19.12.2006 22:16
Pluto - moderátor
Aspoň Khaleda Al Qassimiho by mohl pojíždět :o)
19.12.2006 18:25
dufs
Aigner x Wilson jede s lepším teamem, autem, více rozjetý a nic z toho.Ale mile rád se nechám v sezóně 07 překvapit
19.12.2006 16:52
Mara
A má proč se na sebe zlobit.
toplist