www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Harri Rovanperä je zklamaný...

20. prosince 2006 • 09:45

Finský veterán Harri Rovanperä prohlásil, že je s letošním účinkováním v týmu Red Bull Škoda velmi nespokojený, jelikož se mu nepodařilo ani jednou dosáhnout takového výsledku, jaký si představoval. I přesto stále doufá, že ještě dostane nějakou dobrou nabídku.

Od Red Bullu to však již nebude, jelikož ten ukončil spolupráci se Škodovkou a mladý Aigner se chystá absolvovat seriál mistrovství světa v Lanceru skupiny N. V neprospěch Rovanperäho však hovoří nejen nekvalitní výsledky, ale také to, že jej pravidelně porážel také jeho mladší týmový kolega Andreas Aigner.

Fin dále prohlásil, že by chtěl jet pouze s konkurenceschopným vozem, se kterým by mohl uspět například na tratích ve Švédsku, či Norsku. V roce 2001 totiž dokázal ve Švédsku s Peugeotem 206 WRC vyhrát.

„Pokud to nebude dobrá nabídka, pak raději zůstanu doma,“ prohlásil Rovanperä, který tak zřejmě naráží na nekonkurenceschopnost Fabie WRC. Lituje především toho, že nedokázal týmu Red Bull Škoda více pomoci. Podle něj za to může zákaz homologování nových dílů a také nedostatek financí na testování.

„Samozřejmě by mě lákalo pomoci vyvíjet nový vůz, ale daný tým musí mít dostatek peněz a také naplánováno testování. Bez toho není šance se dostat mezi špičku. V mistrovství světa je tvrdá konkurence a pokud netestujete, pak nemáte šanci uspět. Jedině zkoušením a vylepšováním vozu se můžete časem prosadit na přední příčky,“ dodal na závěr Fin.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist