www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Rautiainen: Doufám, že v roce 2007 Loeba porazíme !

20. prosince 2006 • 13:00

Spolujezdec Marcuse Grönholma Timo Rautiainen řekl, že se již těší na další sezónu v továrním týmu BP-Ford WRT a doufá, že se jim konečně znovu podaří vyhrát titul také mezi jezdci. Ten v posledních třech letech získal vždy se značným náskokem Sébastien Loeb.

„Zakončili jsme rok 2006 vítězstvím ve Velké Británii, což je skvělé,“ řekl na úvod Rautiainen. „Na začátku roku jsme vyhráli dvakrát po sobě a stejně tak na konci roku jsme slavili dva úspěchy po sobě. Navíc jsme pro tým Ford získali titul ve značkách, což je fantastické.“

„Už se s Marcusem těšíme na sezónu 2007. Začíná velmi brzy, už dokonce i testujeme na Monte Carlo. Na Vánoce a Nový rok budeme oba doma, což je dobrá zpráva. Stále věřím tomu, že v příštím roce už konečně začneme pravidelně porážet toho francouzského chlapíka!“ pokračoval finský zkušený spolujezdec.

Bylo náročné dosáhnout vítězství na Britské rally? „Nebylo to jednoduché, i když nám to celkem ulehčil Mikko, který nemohl po RZ 3 už dále pokračovat. Čekali jsme totiž souboj především s ním. I tak se ale musel Marcus poté pekelně soustředit, protože terén byl opravdu nevyzpytatelný. Museli jsme bojovat i s Petterem a Manfredem. Nakonec to ale dobře dopadlo.“

Mrzí Vás chyba v Austrálii. Ta zřejmě připravila Marcuse o možnost zisku titulu také mezi jezdci. „Nemyslím si, že by to Marcuse ještě teď trápilo. Je naprosto jasné, že pokud bychom měli startovat ve Velké Británii se třemi vítězstvími, tak by stál na startovní čáře také Sébastien Loeb, který by se snažil nám zabránit v tom, abychom titul získali. Určitě by bodoval. Sébastien si ale titul zaslouží. Má za sebou další perfektní sezónu a mohl ji dokončit ještě lépe, kdyby odjel i poslední čtyři soutěže. Nejsme rozhodně zklamaní,“ dodal na závěr Rautiainen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist