www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Pojede Gigi Galli v příštím roce IRC?

20. prosince 2006 • 16:00

Gianluigi Galli skončil těsně před začátkem letošní sezóny po odchodu automobilky Mitsubishi bez angažmá, nakonec si dokázal zajistit alespoň čtyři starty v privátním týmu s Peugeotem 307 WRC. Jak to vypadá s jeho budoucností?

Třiatřicetiletý rodák z Milána se o své budoucnosti alespoň trochu rozpovídal na nedávném memoriálu Attilia Bettegy. „Zatím nemáme vůbec nic jisté. Jednáme s mými partnery i hlavním sponzorem Pirelli o nadcházející sezóně. Jsme blízko dohodě dobrého budgetu, který by nám stačil na deset soutěží mistrovství světa. Uvidíme, jak to dopadne,“ prozradil Gigi Galli, pro kterého však nezbývá již mnoho volných aut.

„Je to tak, Fordy i Citroeny jsou obsazené, jednání se Subaru ani Mitsubishi nedopadlo dobře. V úvahu tak připadá akorát Peugeot, ale to bychom asi byli jediní, kdo by s tímto autem jel. Uvidíme...,“ řekl Galli, který naznačil ještě jednu možnou variantu. „Pirelli a Ralliart Italy zvažují účast s Mitsubishi Lancer Evo IX a proběhly mezi námi již první kontakty. Přednost pro nás má však mistrovství světa.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.12.2006 16:25
dufs
Přeju mu MS, ale vidět ho na Barumce, tak to by byl mazec!
toplist