www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Premiéra C4 WRC se blíží... Uspěje?

21. prosince 2006 • 09:00

V letošním roce nasadil tovární tým BP-Ford WRT na začátku roku do Rallye Monte Carlo nový Ford Focus WRC 2006 a ihned s ním dokázal Marcus Grönholm vyhrát. Stejně tak čeká nasazení nového speciálu Citroënu C4 WRC v Monte Carlu 2007 také tovární tým Citroën Sport. Nabízí se tedy otázka, zda bude také tak povedený premiérový vstup...

Ford měl ale oproti Citroënu přeci jen malou výhodu. Premiéru si totiž jeho nový speciál Focus WRC odbyl již v Austrálii v roce 2005, a tak britský tým věděl, co od něj může očekávat. Tehdy speciály pilotovali Toni Gardemister a Roman Kresta a oba byli nadmíru spokojeni.

Citroën bude mít sice za sebou řadu testů, ale v Monte Carlu to bude poprvé, co Citroën C4 WRC absolvuje ostrou rally. „Myslím, že vůz je dostatečně rychlý a my s ním můžeme vyhrávat. Jestli se nám to podaří již v Monte Carlu nevím, ale samozřejmě proto uděláme maximum,“ řekl před časem Sébastien Loeb.

Podobně se nedávno vyjádřil také Dani Sordó, který bude v roce 2007 dvojkou vedle Loeba. „Testování zatím probíhá v pohodě. C4 WRC je již nyní velmi rychlý stroj. Řídí se jinak, než Xsara WRC, protože je robustnější, ale mělo by to být OK. Dá se to přirovnat k Focusu WRC. Čekají nás ale ještě další testy. Zkoušet budeme i přes Vánoce, ale to vůbec nevadí, jelikož je nutné se připravit na Monte Carlo a Švédsko,“ uzavřel povídání Sordó.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist