www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Francois Duval v krátkosti o sezóně 2006

22. prosince 2006 • 01:00

Belgický pilot Francois Duval bude na Rallye Monte Carlo v lednu s největší pravděpodobností chybět. I když se stále snaží sehnat si potřebný stroj, zatím se mu to nedaří.

„Nejvíce je mi líto toho, že nemohu jet zrovna v Monte Carlu, kde se mi v minulosti často dařilo,“ řekl na úvod Duval. „Myslím, že ani v roce 2007 bych se s Fabií WRC neztratil. Vždyť letos jsem tam vyhrál jednu rychlostní zkoušku.“

Belgický pilot letos jezdil ve Fabii WRC, kterou mu připravoval tým First Motorsport. Dokázal s ní získat celkem pět bodů do MS FIA jezdců a vyhrát také tři rychlostní zkoušky. I na náročné Britské rally si dojel pro bod za osmé místo.

„Myslím, že ve Velké Británii jsme pro Škodovku dosáhli velmi dobrého výsledku. Byly tam těžké rychlostní zkoušky a pekelně to klouzalo. Neměl jsem s vozem žádné vážnější problémy, snad jen řízení ve druhé etapě, ale pak už to bylo OK. Myslím, že se nemusíme za své vystoupení stydět.“

„Také celkově sezóna myslím nebyla nejhorší, když vezmeme v úvahu kolikrát jsem startoval a že to bylo vždy se starším typem vozu, na kterém se už rok nic nového nehomologovalo,“ doplnil na závěr Duval.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.12.2006 13:25
Cito
Frantíku jel jsi dobře, škoda tě bude...
toplist