www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Pojede Rossi už v Norsku?

27. prosince 2006 • 10:45

Valentino Rossi by si mohl odbýt třetí start v seriálu mistrovství světa již na únorové Norské rally, která se pojede na sněhu. Italského jezdce tento start velice láká, ale neví, zda by se dokázal stihnout optimálně připravit.

Poprvé se v seriálu mistrovství světa představil Rossi již před čtyřmi lety ve Velké Británii s vozem Peugeot 206 WRC. Příliš daleko ale nedojel. Nespatřil totiž po výletu mimo trať ani cíl první etapy. Podruhé to pak bylo s Imprezou WRC na Novozélandské rally v letošním roce. Tam dojel na slušné jedenácté pozici.

Ihned poté se nechal slyšet, že by chtěl znovu jet v roce 2007 ve Velké Británii. Nyní ale spekuluje nad tím, že by startoval již v Norsku. „Velice rád bych jel na sněhu, ale nevím, jestli se dokážu připravit, jelikož brzy začíná sezóna Moto GP. V Norsku bych ale chtěl jet,“ řekl ke svému případnému startu italský motocyklový šampión Valentino Rossi.

Kdo však start podporuje je David Richards, který by chtěl Rossiho v budoucnu v některém z továrních týmů. „Určitě jeho aktivity v rallyovém sportu podporuji, protože se vždy zvedne mediální zájem o WRC a to nám může jen a jen pomoci,“ doplnil na závěr Richards.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist