www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Marcus Grönholm chce v roce 2007 titul mezi jezdci

27. prosince 2006 • 12:20

V příštím roce má Marcus Grönholm jediný cíl a to vyhrát znovu titul mezi jezdci. Rád by tedy začal vítězstvím nejen v Monte Carlu, ale také případně ve Švédsku a Norsku. Fin věří, že Focus WRC 06 bude v příštím roce ještě lepší, než tomu bylo letos.

„Když jsme startovali do letošní sezóny, tak nikdo ve Fordu nevěřil, že bychom mohli získat titul v MS FIA značek,“ řekl na úvod Grönholm. „Musíme mít k dispozici dobrý a spolehlivý vůz, jedině tak mohu bojovat o titul.“

„Jelikož jsme letos získali titul v MS FIA značek, tak v roce 2007 budeme chtít získat tituly oba. To je tedy naším cílem pro rok 2007,“ doplnil Fin.

V letošním roce skončil Grönholm v konečném pořadí na druhém místě. Pouze jediný bod za Sébastienem Loebem, který však neabsolvoval poslední čtyři podniky seriálu mistrovství světa po pádu z horského kola, při kterém si poranil rameno.

„Sébastien jede konstantně velmi rychle a navíc nedělá chyby, takže ani já nesmím dělat chyby. Myslím, že mohu stačit Sébastienovu tempu na každé rally kromě Korsické. Tam to prostě nejde,“ doplnil na závěr jezdec továrního týmu BP-Ford WRT.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist