www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2006

Se super speciálkou v Irsku pomáhá Loix

29. prosince 2006 • 10:10

V příštím roce se pojede v Irsku vůbec poprvé rally jako součást seriálu mistrovství světa. Organizátoři proto již nyní připravují vše na to, aby to byl co možná nejlepší podnik celého roku. Se super speciálkou jim tak nyní pomáhá Freddy Loix.

Nejlepší světoví jezdci by tak měli zápolit na Stormont Estate na speciální trati, jak to bývá zvykem na mnoha jiných soutěžích seriálu mistrovství světa. „Jel jsem na super speciálkách v mnoha zemích, ale ta v Irsku bude nejlepší. Žádná totiž nebyla tak zajímavě řešená, jako ta v Irsku,“ řekl na úvod Loix.

„Jedete mezi budovami a poté jsou tam skoky, které berou dech. Myslím, že si to všichni náramně užijí,“ doplnil belgický pilot, který v minulosti hájil barvy nejednoho továrního týmu.

Jeden z hlavních organizátorů Irské rally David Maren dodal: „Super speciálka se bude vysílat živě po celém světě. Myslím, že to bude pro Irsko skvělá reklama. Chceme, aby byla naše premiéra v seriálu mistrovství světa něčím zvláštním. Naším cílem je ke tratím nalákat maximum fanoušků. Myslím, že rallysport je na světě velmi populární, když každý pořad WRC sleduje přes 800 miliónů lidí ve více než 200 zemích světa.“

Trať Irské rally je již ve schvalovacím procesu, který by měl proběhnout v nejbližších týdnech.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist