www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. června 2024, Svátek má Antonín, zítra Roland

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

IRC vyhlašuje pohár pro vozy s jednou poháněnou nápravou

16. února 2008 • 12:00

Seriál IRC se snaží přilákat nové jezdce a podstatnou novinkou, která by mu v tom měla pomoct, je nový pohár pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Po něm volali mnozí jezdci a navíc to značkám, které nedisponují speciálem S2000 či produkčním vozem, umožní více se prosadit v rámci „své“ kategorie.

Přestože se loni ukázalo, že vozy s jednou poháněnou nápravou dokáží jet v rmci celého startovního pole hodně rychle (např. Luca Betti s hondou skončil na asfaltové Rally du Valais pátý celkově), rozhodla se pořádající společnost Eurosport Events vypsat zvláštní klasifikaci, která bude určena pro vozy tvořící drtivou část startovního pole na většině soutěží. „Rozhodnutí vypsat IRC 2WD Cup vzniklo na popud řady jezdců, kteří si takovouto kategorii v Intercontinental Rally Challenge přáli. Jelikož se soutěžícím posádkám snažíme maximálně vyjít vstříc, můžeme jim nyní představit pohár, který do IRC přináší další rozměr. Doufám, že jsme tím splnili přání řady týmů, ať už soukromých nebo továrních,“ řekl Jacques Béhar, prezident Eurosport Events.

Letošní inovované řády IRC, které obsahují i pravidla týkající se nového 2WD Cupu, jsou již k dispozici na oficiálním webu tohoto seriálu. Na každé soutěži bude pro účastníky „předohrabního“ poháru vypsána klasifikace se standardním bodovacím systémem FIA (10-8-6-5-4-3-2-1), ve které budou hodnoceni jezdci, spolujezdci a značky. Na konci sezony pak z hodnocení těchto tří kategorií vzejdou nejlepší tři, kteří budou na závěrečném slavnostním vyhlášení oceněni poháry. IRC 2WD Cup se pojede na všech deseti podnicích letošního IRC, přičemž na konci sezony se bude počítat sedm nejlepších výsledků, tedy stejně jako v celkové klasifikaci IRC.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.02.2008 13:59
Pluto - moderátor
Upřímně řečeno, nevím, koho tento fakt překvapuje. Pokud byste četli AutoSport pravidelně, již před třemi měsíci byl tento fakt uveden (odkaz na www.autosport.cz )
16.02.2008 19:03
dufs
IRC boduje a je to super, zajímá se o jezdce a teamy né jak v MS
16.02.2008 17:55
-xp-
Huráááá! To je přesně to, co jsem si od IRC přál !!!
toplist