www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rally Super Serie 2006

Kelčská rychlostní zkouška bude zkrácena

1. dubna 2006 • 09:00

Před malou chvílí se posádky vydaly do druhé etapy XXV. Valašské rally 2006. Na startu se jich objevilo celkem 41. Čeká na ně pět rychlostních testů na dvou úsecích. Hned ten úvodní z Hustopečí nad Bečvou do Kladerub je upraven. „Respektive příjezdová komunikace k jeho startu. Důvodem je velká voda, která část původně vybrané komunikace zaplavila. Hrozilo nebezpečí, že vozidla by při průjezdu zaplaveným úsekem mohla mít velké problémy. Takže start RZ je posunut o 2300 metrů ve směru do Němetic,“ uvedl ředitel XXV. ročníku Valašské rally Miroslav Hošák.

Lídrem letošního ročníku Valašské rally a taky mužem číslo 1 na startovní rampě do druhé etapy je Leoš Flídr jedoucí s vozidlem Škoda Octavia WRC. Druhou příčku drží domácí matador Silvestr Mikuláštík a třetí je zatím v absolutním pořadí Martin Vlček. Oba na vozech Subaru Impreza WRX.

Před startem do dnešní etapy opět divákům zpříjemnily chvíle čekání na soutěžní posádky děti ze Střediska volného času Domeček ve Valašském Meziříčí, které předvedly ukázky scénického tance, romského folklóru, aerobiku a podobně.

„Je to skvělá rally, vynikající organizace a navíc se zlepšilo i počasí. Moc se mi tu líbí,“ uvedl před startem do druhé etapy polský jezdec Bartolomej Grzybek. Jeho slova potvrdila i většina dalších posádek.

Dušan Póč
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist