www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. června 2024, Svátek má Antonín, zítra Roland

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

Vůz S2000 představí také Opel

8. července 2008 • 13:15

Německá automobilka Opel se vrací do automobilových soutěží! Na velice úspěšné modely Ascony a Manty v osmdesátých letech minulého století již modely Kadett, Astra a Corsa S1600 příliš nenavázaly. V nejbližší době se však očekává mohutný comeback.

Po odchodu Opelu z DTM se hodně spekulovalo, kudy se automobilka vydá. Nyní je již jasné, že tímto teritoriem budou automobilové soutěže. „Po dohodě s našimi prodejci v různých evropských zemích jsme se rozhodli vrátit se na kolbiště automobilových soutěží,“ potvrdil šéf sportovního oddělení Opelu Volker Strycek.

Vůz kategorie S2000 na bázi nové Corsy OPC vyvíjí britská společnost MSD, která stojí i za projektem speciálu MG. „Na voze již pracujeme delší dobu. Původně Opel uvažoval jen o národní homologaci, ale jsem velice rád, že se z toho stane regulérní projekt pro mezinárodní kolbiště,“ prozradil David Whittehead ze společnosti MSD.

Automobilka Opel chce Corsu OPC homologovat i ve skupinách A a N. Tyto vozy by měly být homologované již v nejbližší době, jejich první prezentace by mohla proběhnout již při srpnové Rallye Deutschland, kde by se měl objevit za volantem Horst Rotter. „První ostré testy speciálu S2000 však plánujeme na podzim letošního roku,“ dodal Whittehead.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.07.2008 18:44
rallydriver
Konečně se u Opelu probraly. Už kdysy zbytečně ztrácely čas a peníze v DTM. Astru Kit car nevyužily dostatečně. Bylo by z ní potom i pěkný WRC. A ta nová Corsa bude asi taky pěknej soutěžák.
08.07.2008 14:58
dufs
Už to roste jak houby po dešti, super zpráva
toplist