www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

Stuart Jones plánuje vstup do šampionátu IRC

11. září 2008 • 17:30

Mladý walleský jezdec Stuart Jones, který v letošním roce patří do užší špičky britského mezinárodního mistrovství, plánuje starty v šampionátu IRC v sezoně 2009. Toho by se mohl zúčastnit za volantem stejného vozu, s nímž jsme ho zvyklí vídat celou letošní sezonu - MG S2000 Sport z dílem týmu MSD.

K dosažení tohoto cíle má Jonesovi pomoci uzavření nového obchodu mezi rodinným podnikem SJR Motorsport a Jonesovým hlavním sponzorem, výrobcem litých ráfků, Lico Wheels. Cílem projektu, v jehož rámci má 10% z tržeb za produkty Lico jít na podporu Jonesových startů v IRC, je dosažení rozpočtu 250 000 Liber, tedy přibližně 7,5 miliónu korun. Sám Jones k tomu dodává:

„IRC se zdá být tím správným směrem, jakým se ubírat s MG. V IRC je větší konkurence v S2000 a je také mnohem levnější než PWRC. Vůz je stále ve vývoji. Naší hlavní prioritou je ujistit se, že máme spolehlivé auto, protože rychlost už máme.

Na začátku příští sezony očekáváme, že MG bude schopno pravidelně vyhrávat. A já mám také v úmyslu stát se jedním z nejlepších britských prodavačů.“

Stuart Jones se letos představil i na české půdě, když se s vozem MG S2000 Sport zúčastnil Rally Bohemia. Po problémech s nastavením v první etapě dokázal v sobotu ráno zajet několik pěkných časů. Následně ale odstoupil pro prasklou trubku posilovače řízení, neboť by bez něj musel absolvovat více než 60 kilometrů.

Mirek Fric ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.09.2008 15:50
John - moderátor
Jak Higgins (Ypres), tak i Jones (Bohemia) jeli na pirelkách. Jones chtěl zkusit druhý den Bohemie i micheliny, ale k tomu už bohužel kvůli jeho odstoupení nedošlo. Takže prostor ke zrychlení asi je.
11.09.2008 22:17
Romcek
No jsou to pekna slova o tom MG,jen kdyby to fakt tak bylo ze MG bude vyhravat a ma i rychlost?
11.09.2008 17:43
Pluto - moderátor
Bych ještě dodal málo známý fakt, že Stuart Jones měl před třemi lety startovat na Barumce s továrním Protonem Satria S1600, ale na poslední chvíli z toho tuším ze zdravotních důvodů sešlo.
toplist