www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

Kronos bude v IRC pokračovat i v sezóně 2009

10. listopadu 2008 • 14:30

I v nadcházející sezóně seriálu Intercontinental Rally Challenge bude pokračovat spolupráce Peugeotu Benelux a týmu Kronos Racing, kteří společně dokázali v tomto šampionátu zvítězit jak v hodnocení jezdců, tak pro Peugeot vybojovali i titul mezi značkami.

V úspěšně nastavení spolupráci by měly pokračovat i obě letošní posádky Nicolas Vouilloz-Nicolas Klinger a Freddy Loix-Robin Buysmans. „Nevidím jediný důvod, proč naši týmovou sestavu měnit, svými výkony v roce 2008 dokázali, že volba byla správná,“ prozradil k týmové sestavě šéf týmu Marc van Dalen. Jediným problémem by mohl být Freddy Loix, který původně plánoval start na jihoamerickém Dakaru, který se jede v době seznamovacích jízd na Monte Carlo. S týmem má však dohodu, že v případě potřeby bude z Dakaru uvolněn, aby se sedmasedmdesátého ročníku slavné soutěže na jihovýchodě Francie mohl zúčastnit.

Zatím není jasné, jestli se tým zúčastní všech dvanácti podniků či zda některé vynechá. Chybět však určitě nebude na jedné z nejslavnějších soutěží na světě - legendární Rallye Monte Carlo, které sezónu 2009 v IRC začne. „Náš tým doteď nikdy monackou soutěž nevyhrál, takže to je první cíl, který si momentálně klademe. Jsem velice rád, že pokračuje naše spolupráce s Peugeotem Belgique-Luxembourg,“ dodal závěrem Marc van Dalen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist