www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

Projekt BF Goodrich Drivers Team bude pokračovat i v roce 2009

20. listopadu 2008 • 13:00

Unikátní projekt týmu Kronos Racing a pneumatikářské firmy BF Goodrich umožnil v letošním roce na pěti soutěžích IRC účast domácím pilotům v tomto prestižním šampionátu za volantem továrního Peugeotu 207 S2000. Společnost BF Goodrich oznámila, že v obdobném duchu se ponese i nadcházející sezóna.

„Letošní program, který sestával ze soutěží v Portugalsku, Belgii, České republice, Španělsku a Itálii skončil úspěchem. Celkem jsme přijali více než 300 přihlášek, novináři pak vybírali nejvhodnější kandidáty ze svých zemí. Program přinesl řadu znamenitých výsledků ze sportovního hlediska, kromě toho jsme umožnili některým jezdcům bojovat o nejvyšší příčky na mezinárodní soutěži, což by se jim bez naší pomoci nemuselo nikdy podařit,“ zhodnotil letošní sezónu šéf sportovního oddělení BF Goodrich Frederic Henry-Biabaud.

„Úspěch celého projektu nás přesvědčil k tomu, že obdobné schéma adaptujeme i na příští sezónu. Opět bude na programu pět soutěží, vzhledem k absenci kalendáře však zatím nemůžeme prozradit, které to budou. Jedinou jistotou je, že určitě budeme začínat na legendárním Rallye Monte Carlo. A jsem za to velice rád, každý pravověrný soutěžák sní o tom, že se aspoň jednou postaví na start této velkolepé soutěže,“ dodal Henry-Biabaud.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist