www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

China Rally konečně odhalila startovní listinu

3. prosince 2008 • 12:00

Pohé dva dny před startem závěrečného podniku letošního seriálu IRC se podařilo organizátorům Rally China zveřejnit alespoň seznam přihlášených posádek. Není příliš velkým překvapením, že kromě Marca Cavigioliho startují pouze domácí či v Asii pravidelněji startující účastníci.

Soutěž se původně měla jet obdobně jako v loňském roce počátkem listopadu v okolí Longyou, nakonec se však uskuteční o měsíc později v Shaowu, leží na severozápadě provincie Fujian v jihovýchodní části Číny.

Formát soutěže začne pátečním slavnostním startem a následnou krátkou superspeciální zkouškou. Na sobotní první etapu je naplánováno šest rychlostních zkoušek o délce 80 kilometrů, které se pojedou na pouhých dvou úsecích, přičemž každý třikrát.

Stejný formát je naplánován na neděli, opět se pojedou dva (jiné) úseky třikrát, jen tentokrát délka přesáhne 100 kilometrů. Celá soutěž se tak uskuteční na pouhopouhých čtyřech úsecích.

Neprosto neočekávaně se pořadatelé rozhodli uspořádat stejnojmennou soutěž v rámci Asijsko-Pacifického mistrovství v původním termínu, prosincový závod je tak kromě IRC zařazen již jen do mistrovství Číny. I přesto se na startu objeví právě měsíc starý vítěz Rally China Dean Herridge.

Veškeré informace k Rally China najdete ZDE

Diskuse k Rally China

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist