www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

Marco Cavigioli vybojoval titul mistra dvoukolek IRC

9. prosince 2008 • 10:00

Italský jezdec Marco Cavigioli známý i českým fanouškům z častých startů na zlínské Barum rally vybojoval v čínském Shaowu premiérový titul mistra dvoukolek v rámci seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Společně s Enricem Cantonim se v minulosti snažili o úspěch v mistrovství Evropy a posléze i v IRC, kromě pro všechny překvapivého pátého místa na loňské Rally Russia příliš neoslnil. Pro letošní rok si dal za cíl vyhrát nově vypsanou kategorii 2WD Cup, což se mu nakonec podařilo.

Miláček dívek v letošním roce odstartoval s dieselovým Fiatem Punto JTD a společně s Alessandrem Bettegou s Hondou Civic Type R R3 byli jedinými, co se pravidelně účastnili seriálu IRC. Nakonec se rozhodovalo právě v Číne, kam se Bettega již nevydal. Cavigiolimu tak stačilo třetí místo za místními Jianrong Yanem a Xiong Xiem k zisku titulu.

„Byla to úžasná soutěž. V letošním roce jsme měli hodně smůly, provázely nás hloupé chyby i prapodivné technické problémy. Úspěšný závěr ale toto celé přebyl. Už se těším na oslavy titulu,“ řekl po dojezdu do cíle soutěže Marco Cavigioli.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist