www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2008

Patrick Snijers naznačil svůj program na rok 2009

12. prosince 2008 • 10:00

Belgický jezdec Patrick Snijers patří k legendám soutěžního sportu. Za rok jednapadesátiletý pilot z Bree však stále hýří aktivitou a v nadcházející sezóně plánuje ještě bohatší program, než který provozoval v posledních letech.

Se svým, v posledních letech stabilním, spolujezdcem Wimem Soenensem se opět představí v belgickém šampionátu, kde opět usedne do Porsche 996 GT3. Ještě nebylo rozhodnuto, zda vůz bude či nebude osazen sekvenční převodovkou, zcela jistě však bude s novým designem. Na vybraných soutěžích by se pak měl Snijers objevit s vozem WRC, na evropské Ypres Rally pak se speciálem S2000.

Kromě toho jej také čeká zbrusu nová výzva - společně s Claudií Tanghe a Stefaanem Prinziem vytvořili tříčlenný tým, který by měl startovat na šesti závodech francouzského šotolinového mistrovství v rámci Citroën Sport Cupu se soutěžními vozy Citroën C2 R2 Max. Kromě toho je také v přípravě projekt Patrick Snijers Rally Contest, který by měl být určený mladým jezdcům ve věku 18 až 25 let. Snijers stále neopustil myšlenku na starty v IRC, i na tomto programu se tvrdě pracuje a v současnosti vypadá nejpravděpodobnější dohoda se stájí Kronos Racing na startu v pěti až šesti podnicích tohoto prestižního šampionátu, přičemž začínat by posádka mohla již koncem ledna na Rallye Monte Carlo.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist