www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Proton oficiálně v IRC, na Azorech za něj pojede Wilks

12. března 2009 • 21:20

Promotérská organizace Eurosport Events oficiálně informovala o zaregistrování malajské značky Proton do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Počínaje květnovou Sata Rally Acores mohou tedy jezdci s Protonem Satria Neo S2000 bodovat i do klasifikace značek.

Proton zažil doposud největší slávu v roce 2002, když s modelem Perth (licenční verze Lanceru Evo VI třídy N4) vyhrál šampionát produkčních vozů Karamjit Singh. Aktuální Satria Neo postavená ve specifikaci S2000 již za sebou má několik startů, kdy v britském týmu MEM reprezentujícím asijskou značku ve světě rally startovali Bryan Bouffier a Niall McShea. Tento víkend se k nim přidá i Donnie O'Sullivan a v horizontu několika týdnů tuto sestavu rozšíří další jezdec Ostrovan – při premiéře Protonu v IRC na Azorských Ostrovech se za volant malajské dvoutisícovky posadí Guy Wilks.

„IRC umožňuje výrobcům ideální formát pro prezentování svých produktů na světě. Zatímco stále vyvíjíme speciál, IRC nám poskytuje velkou příležitost, jak posoudit konkurenceschopnost a posunout projekt kupředu,“ říká ředitel společnosti Proton, Datuk Syed. „Jsme naprosto nadšeni, že můžeme přivítat Proton v rodině. Satria Neo S2000 si ve své krátké kariéře získala již mnoho chvály,“ nešetří pozitivy na adresu již sedmé zaregistrované značky v IRC generální manažer seriálu Marcello Lotti.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.03.2009 03:10
Pluto - moderátor
Diskuze dál pokračuje na fóru: odkaz na forum.autosport.cz
12.03.2009 23:49
Pluto - moderátor
MG je na tom celkem špatně, to už jsme probírali na fóru. Jediná šance je na starty se Stuartem Jonesem (když padly jeho plány s Opelem), ale zatím se o všem jedná.
12.03.2009 22:21
Romcek
Paráda to je jen dobře, ještě by bodlo vědět jak je na tom MG, jestli vůbac má někdo zájem s MG startovat pravidelně, nebo ho dostat do soukromých rukou.
toplist